Τρίτη 30 Απριλίου 2024  05:56:43

Ερωτική αλλά και πόλη του θανάτου η Θεσσαλονίκη. Θερίζει ο κορωνοιός - 340 νεκροί σε 52 ημέρες... Από τους 340, οι 299 ανεμβολίαστοι. Κύριο

Συνωστισμός για τον Άγιο Δημήτριο παρά την εκτόξευση κρουσμάτων (χθες...623), χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις.

–2. Καλή η πρόφαση, που βρέθηκε. Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση. Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη μετά την κήρυξη εθνικού πένθους λόγω της απώλειας της Φώφης Γεννηματά

1.Στους 340, εκ των οποίων οι 299 ήταν ανεμβολίαστοι, ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 52 ημέρες σε 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την 4η ΥΠΕ, εκ των 340 θανόντων από Covid-19 κατά το διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου 2021, ποσοστό 88% ήταν ανεμβολίαστοι και μόνο το 12% εμβολιασμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ ανέρχεται σε 340, εκ των οποίων οι 255 (ποσοστό 75%) είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ είναι 57, εκ των οποίων οι 55 ανεμβολίαστοι (ποσοστό 96,5%).

2.Έκκληση του δημάρχου στους πολίτες

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι φέτος θα γίνει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Το 2021 δεν είναι 2020, μία πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει εμβολιαστεί, οι παρελάσεις -και η μαθητική και η στρατιωτική- στις 27 και 28 Οκτωβρίου θα γίνουν με όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας. Θα διαρκέσουν το πολύ 60 λεπτά και καλώ όλους τους πολίτες που θα συμμετέχουν να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας και για τον εαυτό τους και για τους ανθρώπους που θα είναι δίπλα τους. Και σε κάθε περίπτωση να εμβολιαστούν. Το μεγάλο δώρο που μας προσέφερε η επιστήμη -πέρυσι τέτοιες μέρες πραγματικά ήμασταν στο άγνωστο, ήμασταν στην απελπισία- φέτος έχουμε αυτή τη δυνατότητα και καλώ κάθε συμπολίτη μου να πάει και να εμβολιαστεί», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ταυτόχρονα επισήμανε το γεγονός ότι από αύριο θα υπάρχει κινητή μονάδα εμβολιασμού στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.
«Δεν πάει μόνο ο κόσμος στο εμβόλιο, πάει και το εμβόλιο στον κόσμο, και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα και στη βόλτα τους, ακόμα και στο σχολείο ακόμα και στη γειτονιά τους», είπε ο δήμαρχος.

3.Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός για τον Άγιο Δημήτριο παρά την εκτόξευση κρουσμάτων( χθες έφτασαν τους ... 623) χωρίς αποστάσεις και μάσκες.

Σε εορταστικούς ρυθμούς για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο έχει μπει η Θεσσαλονίκη, με συνωστισμούς και απουσία μάσκας να καταγράφονται την ίδια ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 623 νέα κρούσματα.

Την ήδη μεγάλη ανησυχία και τον προβληματισμό για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, ενέτεινε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα, τη Δευτέρα (25/10), καθώς λίγες ώρες πριν τιμηθεί η μνήμη του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καταγράφηκε ιδιαίτερα υψηλός αριθμός νέων μολύνσεων.

Πιο αναλυτικά, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 623 κρούσματα, με τον μέσο όρο τις τελευταίες 7 μέρες να είναι 458 μολύνσεις. Την ίδια μέρα η 4η ΥΠΕ, στην οποία υπάγονται 14 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, γνωστοποίησε ότι από τους 340 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 52 ημέρες, οι 299 ήταν ανεμβολίαστοι, δηλαδή ποσοστό 88%.
Και ενώ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, προμηνύοντας ένα εφιαλτικό μέλλον, η πόλη κινείται ήδη στους ρυθμούς των εορτασμών του Αγ. Δημητρίου. Το πρωί ουκ ολίγοι πιστοί βρέθηκαν στον ιερό ναό του πολιούχου για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία και τη λιτανεία, με αρκετούς να έχουν απαθανατιστεί να έχουν κατεβάσει τις μάσκες για να φιλήσουν τις εικόνες ενώ δεν έλειψαν συνωστισμοί, χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Εικόνες που ξυπνούν μνήμες από πέρσι, όταν ενώ η πόλη και τότε "έβραζε", με εφαρμογή μέτρων, το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Δημητρίου επιδείνωσε το πρόβλημα, με τους αριθμούς να εκτοξεύονται στα ύψη και το σύστημα υγείας να απειλείται με κατάρρευση.

Μετά την κήρυξη από τον πρωθυπουργό της χώρας της 27ης Οκτωβρίου, ως ημέρας εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

4.Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν αύριο οι εορτασμοί για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου, μέσα σε κλίμα ανησυχίας των γιατρών για νέα κρούσματα και νοσηλείας σε νοσοκομεία και ΜΕΘ αλλά και συστάσεων για αυστηρά μέτρα προφύλαξης και προσοχής..

Σήμερα το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.
Στις 10.00 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την κινητή μονάδα εμβολιασμού που θα στηθεί ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ στη νέα παραλία, πίσω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στην περιοχή του Μακεδονίας Παλλάς και στις 11:30 η πανηγυρική δοξολογία του Αγ. Δημητρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline