Τρίτη 30 Απριλίου 2024  05:50:48

Φτάσαμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα και πάμε ολοταχώς για... 5.000. Όλο και χειρότερα σε Αθήνα -Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη και πλήθος οι αμετανόητοι σε Λάρισα, Μαγνησία, Σέρρες, Ημαθία, Πιερία, Έβρο, Αχαΐα. Κύριο

Αρνητικές περιοχές από περιοχές ήδη στο «κόκκινο» ή άλλες να βρίσκονται πολύ κοντά – Ανησυχεί πλέον σοβαρά ο χάρτης διασποράς.

1.Ολο και χειρότερα, όλο και πιο επικίνδυνα για τη χώρα, όλο και πιο ανηχυχητικά. Υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ «δίνει» σήμερα 3.937 νέα κρούσματα. Ακόμα 54 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο, ενώ 354 βρίσκονται διασωληνωμένοι.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο η Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν έντονη ανησυχία.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα 710 μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει 625 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, και άλλες περιοχές «δίνουν» υψηλό – τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για τις: Λάρισα με 273, Μαγνησία με 180, Σέρρες με 105, η Ημαθία με 164, η Πιερία με 133 ενώ εκτίναξη κρουσμάτων παρουσιάζει και ο Έβρος με 118 νέες μολύνσεις. Τριψήφιο αριθμό μολύνσεων καταγράφει και η Αχαΐα με 115 νέα κρούσματα.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων

Γεωγραφική διασπορά:
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου ("εισαγόμενα") όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline