Τρίτη 30 Απριλίου 2024  17:44:12

Δημοσκόπηση Alco: Oλοι πεσμένοι, πλην τέταρτου Βελόπουλου. Τάση για αρνητική ψήφο στις 9 Ιουνίου. Στις 13,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,3% και ΠΑΣΟΚ με 11,4%. Αυξήθηκε το ποσοστό όσων πιστεύουν πως οι κάλπες του Ιουνίου αποτελούν ευκαιρία διαμαρτυρίας.

-Πεσμένοι όλοι, πλην Βελόπουλου και ξεκίνημα για τις 9 Ιουνίου από τα χαμηλά. Πολύ μακριά από τα αποτελέσματα των περσινών βουλευτικών εκλογών. Προβάδισμα 13,3 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,3%, το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 8,2%, το ΚΚΕ με 8%, η Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστά από 29% έως 33%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ (14% έως 16%), το ΠΑΣΟΚ (12% έως 14%), η Ελληνική Λύση (9% έως 11%) και το ΚΚΕ (8% έως 10%).

Την ίδια στιγμή, μοιρασμένες είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με το εάν οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.
Για το 49% των ερωτηθέντων, οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποτελούν ευκαιρία διαμαρτυρίας, σε αντίθεση με το 47% που διαφωνεί.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό όσων θεωρούσαν τη διενέργεια των ευρωεκλογών ως ευκαιρία διαμαρτυρίας ήταν 40%, σε αντίθεση με τους διαφωνούντες που ανέρχονταν τότε στο 56%.

Παράλληλα, το 65% διαφωνεί με την εκτίμηση ότι τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση.

Πόσο επηρέασε η πρόταση δυσπιστίας;
Αντικείμενο διερεύνησης αποτέλεσε και η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, για το 37% η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τα όσα συζητήθηκαν στο κοινοβούλιο. «Αρκετά» απαντάει το 20%, «λίγο» το 19%, «πολύ» το 11% και «δεν ξέρω – δεν απαντώ» το 13%.

Αναφορικά με το ποιοι «έχασαν» από την τριήμερη συζήτηση, το 42% απαντάει Νέα Δημοκρατία, το 27% ΣΥΡΙΖΑ, το 22% ΠΑΣΟΚ, το 7% Πλεύση Ελευθερίας, το 7% Νέα Αριστερά, το 6% ΚΚΕ και το 5% Ελληνική Λύση.

Πλέον κερδισμένο κόμμα από τη διαδικασία θεωρείται το ΠΑΣΟΚ (23%) και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (20%) και Ν.Δ. (16%).

«Προσπάθεια συγκάλυψης στα Τέμπη» λέει το 75%
Αρνητικά απαντάει το 75% στο ερώτημα εάν πρωθυπουργός και κυβέρνηση έπεισαν ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στο δυστύχημα των Τεμπών. Πεπεισμένο εμφανίζεται το 14%.

Στο ερώτημα εάν έπεισε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ότι ισχυρά συμφέροντα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, αρνητικά απαντάει το 63% και θετικά το 22%.

«Οχι» στην πρόταση Κασσελάκη
Διαφωνία με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για παραίτηση του πρωθυπουργού και διενέργεια βουλευτικών εκλογών με διεθνείς παρατηρητές εκφράζει το 57%, ενώ συμφωνεί το 26%.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline