Σάββατο 4 Μαϊου 2024  09:17:29

Εξοργισμένος ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καλλιάνος κατηγορεί για απάνθρωπη στάση, κλινική του «Αττικόν» αλλά και την κάλυψη της από τον υπουργό Αδωνη Γεωργιάδη. Κύριο

«Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» - Όσα κατήγγειλε για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του.

Δηλώνει αποφασισμένος να ζητήσει ευθύνες από τη διοίκηση και τους γιατρούς της αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν». Οι καταγγελίες του κρίνεται ότι προκαλούν ευρύτερο πρόβλημα για την κατάσταση του ΕΣΥ και ορισμένων νοσοκομείων.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καλλιάνος χαρακτήρισε την ανακοίνωση του νοσοκομείου «γλυκανάλατη», υπογραμμίζοντας πως «εύχομαι, αν έχει παιδιά ο διοικητής του "Αττικόν" κ. Αποστολόπουλος και ο κάθε γιατρός που είναι στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου, να μην δουν τα παιδιά αυτών των ανθρώπων τον πατέρα τους να παλεύει όπως είδα εγώ τον δικό μου».

Όπως εξήγησε ο κ. Καλλιάνος ο πατέρας του είχε διαβητικό πόδι, είχε ζάχαρο και τις τελευταίες μέρες το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού άρχισε να μαυρίζει. Πρώτα τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας όπου τους είπαν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αγγειοχειρουργικό περιστατικό.

«Στη συνέχεια, τον πήγαμε στο "Αττικόν", όπου έγινε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. Στη συνέχεια όμως, είχε δύσπνοια, αλλά οι γιατροί μου έλεγαν ότι "ο πατέρας σας πηγαίνει πολύ καλά και οι εξετάσεις του ήταν φοβερές"», ανέφερε ο κ. Καλλιάνος και επισήμανε: «Ο πατέρας μου άρχισε να κάνει ολοένα και σοβαρότερη δύσπνοια και οι γιατροί μας έλεγαν ωστόσο ότι πήγαινε κάθε μέρα και καλύτερα».

«Ο καθηγητής σε μια τόσο βαριά περίπτωση ασθενούς όπως ο πατέρας μου έκρινε πως δεν χρειαζόταν να μπει εντατική. Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Γλυκανάλατη ανακοίνωση από τον διοικητή του νοσοκομείου που δεν είναι διοικητής», είπε και πρόσθεσε:

«Ζητούσαμε να μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μας έλεγαν ότι πήγαινε καλύτερα. Ο πατέρας μου τελικά έπαθε ανακοπή και τώρα είναι στην εντατική. Έπρεπε να μπει νωρίτερα. Τη νύχτα σχεδόν "έφυγε" ο πατέρας μου – Τον επανέφεραν αλλά δίνουν 5 με 15% πιθανότητα να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.
Η απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε απάντηση στα όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τον πατέρα του.
Αναλυτικά ο κ. Καλλιάνος έγραψε: Αγαπητέ φίλε Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά. Ξέρουμε όμως και οι δυό μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες.
Και δεν φταις εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατέρας μου και οι γιατροί που τον "παρακολουθούσαν" και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν. Έτσι δεν έλεγαν; Εσύ, σωστά λες, δεν μπορείς να παρέμβεις για το ποιός θα μπει στην ΜΕΘ. Κρίνουν όμως οι γιατροί.(και παραθέτει αναλυτικά το ιστορικό της κακής, απάνθρωπης αντιμετώπισης του πολυασθενούς πατέρα του).
των Ιατρών.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην ανάρτηση – απάντησή του ο Γεωργιάδη αναφέρει: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.
Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».
Κεχαγιά: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΕΣΥ θα ξαναγίνει Δημόσιο υπέρ των πολιτών, όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της ΝΔ»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους ας αναζητήσει τις απαντήσεις της για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στο καταγγελτικό βίντεο του βουλευτή της, κ. Γιάννη Καλλιάνου. Επειδή μάλλον στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά τούς επαναλαμβάνουμε ότι θα επενδυθεί ένα επιπλέον 5% για την υγεία και μέσω της ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΕΣΥ θα ξαναγίνει Δημόσιο υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Τι απαντά το Αττικόν

Το νοσοκομείο ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του βουλευτή παρουσίασε «σταθερά ζωτικά σημεία» και ότι οι εξετάσεις έδειξαν «καλή κατάσταση» του οργανισμού, οπότε δεν κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α' Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός.
Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ' οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι).
Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30.
Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.
Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. 'Αττικόν' καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.
Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline