Κυριακή 19 Μαϊου 2024  15:20:42

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και αποδεικνύουν μέσα από διεθνείς έρευνες οι σύγχρονοι επιστήμονες. Η άσκηση προσφέρει βραχυπρόθεσμη νοητική τόνωση, βοηθάει στην καλύτερη μνήμη και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. 

Με αφορμή τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού 3,5 ετών και περιστατικά με αυξημένη τροπονίνη στη Θεσσαλονίκη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνιστά αυξημένη εγρήγορση προς τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Από χθες Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άρχισαν να στέλνονται τα πρώτα ενημερωτικά SMS στις δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τα μέσα δικτύωσης με τους γκουρού της fitness, τα φαινομενικά άψογα μοντέλα και τις επικίνδυνες τάσεις μπορεί να γίνουν πολύ φορτικά για τους χρήστες. Μήπως είναι λύση η αποχή;

Η μεταφορά σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Αυτή η συνταγή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της ποσότητας σιδήρου που απορροφάται από τον οργανισμό.

Τη βαθιά θλίψη και απογοήτευσή της για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα μέλος της από το οικογενειακό περιβάλλον του Δημήτρη Καλλιάνου εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος.

Οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν ότι τα γηρατειά αρχίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι παλαιότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

To προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί παγκοσμίως τον τελευταίο αιώνα χάρη στην πρόοδο της υγειονομικής περίθαλψης και της ιατρικής, καθώς και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Σελίδα 1 από 86
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline