Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  22:00:59

Στροφή Ν. Ανδρουλάκη στα κοινωνικά θέματα Παιδείας- Υγείας- Ποιότητας Ζωής. Κούρασε και έφερε στασιμότητα η μονότονη αναφορά σε υποκλοπές, ελαφρότητα Κασσελάκη και αλαζονεία Μητσοτάκη. Κύριο

ΠΑΣΟΚ: Μετά την Παιδεία και την Απασχόληση ανεβάζει τους τόνους στο θέμα της Υγείας, ισχυρή παρακαταθήκη του Κινήματος από τη δεκαετία του 1980.

Το προβλήματα της Υγείας σηκώνουν ψηλά στο ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για κατάρρευση του ΕΣΥ με κυβερνητική μεθόδευση-ανικανότητα, στα πλαίσια μιας νέας στρατηγικής όχι με γενική αντιπολιτευτική τακτική αλλά με προβολή των κοινωνικών θεμάτων και των λύσεων του ΠΑΣΟΚ για αυτά..

Μετά ένα μπαράζ θεμάτων, χθες το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και όχι του υπουργείου Υγείας και επιτρέπει, όπως ισχυρίζονται στη Χαριλάου Τρικούπη, σε ιδιώτες ιατρούς να κάνουν χρήση των δημόσιων υποδομών στα νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πελατείας τους.

Να κάνουν δηλαδή εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και να πληρώνονται από τους πελάτες τους, οι οποίοι θα παραμένουν για νοσηλεία στο δημόσιο νοσοκομείο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ένσταση θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή και από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν πως αυτή η τροπολογία είναι ντροπή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κι έρχεται χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση στις αρμόδιες επιτροπές και κανένας διάλογος με τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και τους εργαζομένους.
Παράλληλα ισχυρίζονται πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού απαξίωσε πλήρως το Ε.Σ.Υ. τώρα το οδηγεί μεθοδικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Πρόκειται για μια κυβέρνηση δέσμια της ιδεοληψίας της αλλά και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να νέμονται ολοκληρωτικά τον χώρο της υγείας».

Αποφασισμένη πλέον η στροφή Ν. Ανδρουλάκη στα κοινωνικά θέματα, όπως αυτά της Παιδείας- Υγείας- Ποιότητας Ζωής. Κούρασε και έφερε στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις και τις προσδοκίες του μέσου Έλληνα η μονότονη αναφορά σε υποκλοπές, ελαφρότητα Κασσελάκη και αλαζονεία Μητσοτάκη.

Ψηλά το θέμα της Υγείας

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, στις περιοδείες που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, επισκέπτεται τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας προκειμένου να δει από κοντά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό προσωπικό στην άσκηση των καθηκόντων του.

Όπως έγινε στην Πρέβεζα πριν από λίγες ημέρες, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο λόγος που πληρώνουμε τα περισσότερα χρήματα σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη των "27"– μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία – είναι γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχθεί όπως θα έπρεπε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Το θέμα της Υγείας είναι ευαίσθητο αφορά οριζόντια την ελληνική κοινωνία και παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κορυφαίες πολιτικές του ΠαΣοΚ που σχεδίασαν και υλοποίησαν στελέχη όπως ο Γιώργος Γεννηματάς και ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline