Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  13:52:20

Θεσμική και ηγετική θέση του Τζο Μπάιντεν για τις παράνομες καταλήψεις στα πανεπιστήμια - «Οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος. Δεν είμαστε αυταρχική χώρα, ούτε και αναρχική». Κύριο

Καμία αναγνώριση σε κανένα «άβατο» και «άσυλο» της βίας και αυθαιρεσίας μέσα στα πανεπιστήμια και μάλιστα από ξένα στοιχεία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε εξάλλου ότι «δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αντισημιτισμό ή απειλές βίας εναντίον Εβραίων φοιτητών».

Δεν κρύφτηκε ούτε δείλιασε, όπως προεξοφλούσαν κύκλοι του Ντ. Τράμπ, αλλά αντίθετα τάχθηκε με την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την άποψη των πρυτάνεων και συγκλήτων σε πλειοψηφία και το δικαίωμα προστασίας του νόμου από την Αστυνομία.Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, πήρε θέση για τις καταλήψεις των πανεπιστημίων από φοιτητές που τάσσονται κατά της εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάζοντας τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Ωστόσο, διαμήνυσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παρέμβει η Εθνοφρουρά και να βοηθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις,που πέτυχαν τους σκοπούς της απελευθέρωσης των ακαδημαϊκών αιθουσών και χώρων, που είχαν καταληφθεί παράνομα και διακόψει τα μαθήματα και εργαστήρια.

2.Μπάιντεν για UCLA: «Δεν είμαστε αυταρχικό κράτος, αλλά ούτε άναρχη χώρα»

«Είμαστε μια κοινωνία των πολιτών. Και πρέπει να επικρατήσει η τάξη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για την καταστολή των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια.

Η ελευθερία του λόγου και το κράτος δικαίου θα πρέπει να γίνονταν σεβαστά στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια για τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος που φιμώνει τους ανθρώπους και καταστέλλει τη διαφωνία. Αλλά δεν είμαστε ούτε μια άναρχη χώρα. Είμαστε μια κοινωνία των πολιτών. Και πρέπει να επικρατήσει η τάξη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Μπάιντεν είπε ότι οι διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις δεν τον ανάγκασαν να επανεξετάσει την πολιτική του στο Μεσανατολικό.

«Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα να ακουστούν, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος», επέμεινε. «Η καταστροφή περιουσιών, η απειλή σε βάρος άλλων ανθρώπων δεν είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, συνέχισε, τονίζοντας ότι υπάρχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως και το δικαίωμα να προκαλεί κανείς χάος» επεσήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα