Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024  12:11:34

Δυσάρεστα ευρήματα στη νέα δημοσκόπηση της MRB και του Δημ. Μαύρου, με τις δυσαρέσκειες για την Δικαιοσύνη. Τόσο για Πρωθυπουργό - Κυβέρνηση - ΝΔ όσοι ειδικά για την απόφαση της για το Μάτι και τις ανακρίσεις για τα Τέμπη. Κύριο

Στο 80% και περισσότερο οι αρνητικές απόψεις για τους χειρισμούς των κομμάτων στη Δικαιοσύνη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πιστώνεται με ένα μόλις 20% υπέρ, με ποσοστά 15% και 11% αντίστοιχα οι κκ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, ενώ ο «Κανένας» με θετική εικόνα σχετικά συγκεντρώνει 33,6% το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης-απογοήτευσης.

1.-Φαίνεται ότι αποδίδει αποτελέσματα η επίμονη πολεμική και « έντονη καταγγελτική δημαγωγία» της Αντιπολίτευσης για τα θέματα-προβλήματα της Δικαιοσύνης(με επίκεντρο τις δύο μαζικές τραγωδίας στο Μάτι και στα Τέμπη)όσο και για τη μη καταπολέμηση της εγκληματικότητας με πολλές άλλες ατιμωρησίες και καταδίκες σε μικρές ποινές, προκλητικές για πολλούς. Παράλληλα, φαίνεται ότι η προβολή της δράσης της Κυβέρνησης και της ΝΔ στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης, όπως λ.χ. τα αυστηρότερα νομοθετικά μέτρα ποινών του νέου υπουργού Δικαιοσύνης κ.Φλωρίδη θέλουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή φροντίδα και στρατηγική

Αρνητικά αξιολογούν στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες την απόφαση στη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι ,που γνώρισε πολλές αρνητικές κρίσεις για τις «μηδαμινές ποινές, χωρίς ούτε μια ημέρα καταδίκης για φυλάκιση κανενός»» και θα επαναληφθεί μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.
Πάνω από 8 στους 10 (82,3%) αξιολογούν αρνητικά τη δικαστική απόφαση («Μάλλον αρνητικά» το 19,7% και «Σίγουρα αρνητικά» το 62,6%), σε αντίθεση με το 7,4% που αξιολογεί θετικά την απόφαση.

Αναφορικά με τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για το δυστύχημα των Τεμπών, το 86% τις αξιολογεί αρνητικά, ενώ θετικά τις αντιμετωπίζει το 6,5%.

«Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» ή «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία»
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι απαντήσεις σχετικά με το ποιο σύνθημα εκ των «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» και «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» απηχεί καλύτερα τις θέσεις των ερωτηθέντων.
Ειδικότερα, το 43,5% επέλεξε το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», το 40,6% απάντησε «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», ενώ «κανένα από αυτά» απάντησε το 15,8%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline