Απίθανες οι «κανονικές» διακοπές το φετινό καλοκαίρι εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Απίθανη θα πρέπει να θεωρείται μια «κανονική» περίοδος διακοπών για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.


«Μια κανονική περίοδος διακοπών, με γεμάτα παραλιακά μπαρ και καλύβες στα βουνά δεν μπορεί να υπάρξει. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», τόνισε ο κ. Μάας έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του από την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν για το θέμα. Ο γερμανός υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο τα σύνορα να ανοίξουν πριν από το καλοκαίρι και να καταστούν εφικτά κάποια τουριστικά ταξίδια, με νέους περιορισμούς και μέτρα ασφαλείας. «Είναι ωστόσο δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη», διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ισχύουν σε πολλές χώρες αρκετοί περιορισμοί, οι οποίοι «δεν αποτελούν ασφαλώς καλή προϋπόθεση για ξεκούραστες διακοπές». Στην Γερμανία βρίσκεται σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου ταξιδιωτική οδηγία για όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Η κατάσταση αναμένεται να επανεκτιμηθεί στο τέλος Απριλίου.

Ο υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μύλερ θεωρεί πάντως ότι θα είναι εφικτό να κάνει κανείς --υπό προϋποθέσεις-- διακοπές και εκτός Γερμανίας. «Πιστεύω ότι θα υπάρχει πιθανότητα για διακοπές στην Μεσόγειο -- συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αφρικής», δήλωσε ο κ. Μύλερ και σημείωσε ότι για χώρες όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό έσοδο. Προκειμένου όμως να επιτραπούν τα ταξίδια στην περιοχή θα πρέπει, διευκρίνισε, να ισχύουν ευρωπαϊκοί όροι υγιεινής.

Ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας Νόρμπερτ Φίμπιγκ επέκρινε από την πλευρά του αξιωματούχους οι οποίοι «ξεγράφουν» με δηλώσεις τους τις φετινές διακοπές ή τουλάχιστον τις διακοπές στο εξωτερικό και ζήτησε να δοθούν θετικά μηνύματα για τον τουρισμό -- λαμβάνοντας βέβαια υπ' όψιν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. «Χρειάζεται μια διαφορετική συζήτηση και όχι ένα ρέκβιεμ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο τουριστικός κλάδος δέχεται παγκοσμίως, όπως είναι αναμενόμενο, ισχυρές πιέσεις από την εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού. Στην Γερμανία εκτιμάται ότι περίπου 70.000 ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλούνται ήδη με χρεοκοπία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline