Ο εμβολιασμός με το Sputnik V «καλό είναι να επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο»

Αύξηση της ανοσιακής απόκρισης αναφέρει το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο. Η επαναληπτική χορήγηση του εμβολίου Sputnik-V μερικούς μήνες μετά τις πρώτες δύο δόσεις, ενδέχεται να αυξάνει την προστατευτική δράση, ανακοίνωσε την Τρίτη το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

«Έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατός ο επανεμβολιασμός με φορείς βασισμένους σε αδενοϊούς χωρίς να χαθεί η ανοσογένεια στο αντιγόνο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο επανεμβολιασμός με το Sputnik-V δεν είναι απλώς εφικτός αλλά ενδεχομένως και πιο αποτελεσματικός», είπε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου.

Αναφερόταν στον αδενοϊό που χρησιμοποιεί το εμβόλιο για να μεταφέρει στα κύτταρα γενετικές οδηγίες για την παραγωγή ενός αντιγόνου του SARS-CoV-2.
Ο Γκίντσμπουργκ επικαλέστηκε «σειρά μελετών που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία και άλλες χώρες». Όπως είπε, οι έρευνες έδειξαν ότι η επανάληψη του εμβολιασμού έξι μήνες μετά τον πρώτο οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων στο 100% των εθελοντών,

Όπως διευκρίνισε το επιστημονικό κέντρο Γκαμαλέι, η επιλογή του εμβολίου κατά τον επανεμβολιασμό, είναι αρμοδιότητα του θεράποντος ιατρού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline