Επανεκλογή Ομπάμα με 50% των ψήφων και 303 εκλέκτορες

Αισιόδοξος και ενωτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του από το Σικάγο μπροστά στους ψηφοφόρους του.

 

«Απόψε, σʼ αυτές τις εκλογές, εσείς, ο αμερικανικός λαός, μας υπενθύμισε ότι αν και ο δρόμος ήταν δύσκολος, αν και το ταξίδι ήταν μακρύ, σηκωθήκαμε ξανά, παλέψαμε και ξέρουμε μέσα στις καρδιές μας ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα καλύτερα έρχονται», τόνισε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του από το Σικάγο μπροστά από χιλιάδες οπαδούς του.

«Σήμερα ψηφίσατε για πράξεις και όχι πολιτικές. Τις επόμενες εβδομάδες θα επιδιώξω να συνεργαστώ με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ τόνισε πως το μεγαλείο των ΗΠΑ βρίσκεται στο ότι μπορεί κανείς να τα καταφέρει ανεξάρτητα του χρώματός του ή της θρησκείας του.

Ο Ομπάμα συνεχάρη τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστούν στενά για την επίλυση των προβλημάτων των ΗΠΑ.
Μόλις τελείωσε η νικητήρια ομιλία του Προέδρου, στη σκηνή ανέβηκαν η γυναίκα του Μισέλ και οι δύο κόρες του, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του.

Από την άλλη πλευρά, ο Μιτ Ρόμνεϊ γνωστοποίησε ότι τηλεφώνησε στον αμερικανό πρόεδρο για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και υπογράμμισε ότι προσεύχεται η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα να είναι επιτυχημένη, για το καλό του έθνους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline