Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  05:35:12

Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ: Πρώτος, με άνεση, από τους άνδρες ο πρώην υπουργός-καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, από τις γυναίκες η πρώην βουλευτής Επικρατείας-καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού.

Τα ενδιαφέροντα βιογραφικά τους.-Δήλωση απολογισμός της Ρ. Βρεττού για τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Καλλιάνο, πρωταγωνιστή απαράδεκτων και κίτρινων καταγγελιών, συλλήβδην κατά του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου με την διαπίστωση ότι «δεν αδίκησε μόνο την αλήθεια για το ΑΤΤΙΚΟΝ αλλά και την μνήμη του πατέρα του, με τον επιπόλαιο και διχαστικό του λόγο, χωρίς άλλο προηγούμενο».

Δεν είναι αποφασισμένος να προβεί σε επίσημη κομματική δημοσκόπηση αξιώσεων μέχρι την Κυριακή του Θωμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ικανοποιημένος από το πολυσύνθετο και υψηλών προδιαγραφών Ευρωψηφοδέλτιο, χωρίς εγωισμούς αυτοπροβολής, βλαπτικούς ανταγωνισμούς και ζημιογόνες αναμετρήσεις , όπως έχουν πυροδοτηθεί από την προβολή ανάλογων, βλαπτικών και «πρόωρων από κάθε άποψη» δημο σκοπήσεων ήδη στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφασισμένη να τηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται το πνεύμα ενότητας, συσπείρωσης και ομαδικής μάχης έως τις 9 Ιουνίου η Χαριλάου Τρικούπη θα επιμείνει στην ομαδική, ισότιμη προβολή του προγράμματος και των στόχων του κόμματος, της ανανεωτικής φιλοδοξίας του Ν. Ανδρουλάκη, της συλλογικής προσπάθειας για δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ., Μόνο κατόπιν όλων αυτών τοποθετείται η εσωτερική μάχη της σταυροδοσίας, ως ειδικής και επιμέρους αξίας, με ΄παράλληλα έμφαση αυτής κυρίως κατά τις 2-3 τελευταίες εβδομάδες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα γενικής αποδοχής της κύριας στρατηγικής και ικανοποίησης-συμφωνίας όλων( απόδειξη ότι κανένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προβεί σε γκάφα, πρόκληση προσωπικών εντυπώσεων ή ατυχούς διαφοροποίησης ) είναι φυσικό να ξεχωρίζουν σε δηλώσεις, περιοδείες ανά την Ελλάδα και σε δημόσιες εμφανίσεις τους αρκετοί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Και από τα βιογραφικά τους βεβαίους σε όλους τους τομείς. Είναι φυσικό ότι υψηλούς συντελεστές θετικών εντυπώσεων για το Κίνημα, τις θέσεις του αλλά και για τους ίδιους να έχουν συγκεντρώσει οι περισσότερο έμπειροι, επί πολλά χρόνια μάλιστα, σε ανάλογες προεκλογικές, συνδικαλιστικές, κομματικές κ.α. δραστηριότητες από πολλών ετών...

Σύμφωνα με τιε αποτιμήσεις αυτές στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά σε ΜΜΕ θεωρείται ότι έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν και μάλιστα αισθητά από τους μεν άνδρες υποψήφιους ο Γιάννης Μανιάτης και από τις γυναίκες η Ρόζα Βρεττού. Συνεργάτες τους, όπως και άλλων υποψήφιων θεωρούν ως ρεαλιστικό και επιτεύξιμο τον στόχο για εκλογή τεσσάρων Ευρωβουλευτών από το ΠΑΣΟΚ.

1.ΠΑΣΟΚ: Ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
«Χαίρομαι πολύ που την κρίσιμη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών θα τη δώσουμε μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη. Εναν πολιτικό με εμπειρία και γνώση, που εργάστηκε για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας αλλά και για τη γεωπολιτική της αναβάθμιση. Είμαι σίγουρος ότι με τον Γιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δυναμώνει η φωνή της πατρίδας μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοινώνοντας τη συστράτευση του Γιάννη Μανιάτη.

Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας

«Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι κρίσιμες. Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να θωρακίσει κοινωνικές κατακτήσεις. Κλιματική αλλαγή, ενεργειακή εξάρτηση, οικονομική συμπίεση και ανασφάλεια, γεωπολιτικές συγκρούσεις απειλούν τις κοινωνίες μας. Απάντηση δεν μπορεί να είναι η ενίσχυση του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς. Δεν μπορεί να είναι ο αντιευρωπαϊσμός και ο νόμος του ισχυρού. Δύναμή μας είναι η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η αλληλεγγύη. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δηλώνω παρών. Πάντα με το ΠΑΣΟΚ. Για πιο ισχυρή Ευρώπη. Για πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης.

Το βιογραφικό του Γιάννη Μανιάτη:

Ο Γιάννης Μανιάτης γεννήθηκε στο Αργος. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου και διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών», καθώς και το εργαστήριο «Συστήματα και Πολιτικές Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής».
Διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός του ΕΜΠ και διδάκτωρ μηχανικός. Επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Εχει διδάξει ως καθηγητής για 15 χρόνια και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εχει διατελέσει υπουργός και υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (2009-2015), βουλευτής Αργολίδος (2004-2019) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (1998-2001).
Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας και του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2014).

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο, με πάνω από 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις.
Εχει συγγράψει τα βιβλία: α) Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών γης – κτηματολογίου (Εκδ. Ζήση, 1993), β) Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης (Εκδ. Α.Α. Λιβάνη, 2009), γ) Ενέργεια και ορυκτός πλούτος – Εθνικοί πυλώνες ανάπτυξης (Εκδ. Α.Α. Λιβάνη, 2012), δ) Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός (Εκδ. Παπαζήση, 2016), ε) Πράσινη ανάπτυξη – Η απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση (Εκδ. διαΝΕΟσις, 2020), ε) Η ενεργειακή κρίση και η ελληνική οικονομία (επιμ., Εκδ. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 2022).

2.ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΖΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ- Καρδιολόγου, Υποψήφιας Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ
Για την ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Γ. Καλλιάνος :« Oι κακές υπηρεσίες στην αλήθεια και στη μνήμη του πατέρα του».

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Καλλιάνου για το θάνατο του πατέρα του, μιας οδυνηρής απώλειας. Ως καρδιολόγος του ΑΤΤΙΚΟΝ και ως πρόσωπο με δημόσιο ρόλο θα επισημάνω ορισμένα διδακτικά συμπεράσματα.

Η γενίκευση μιας ατομικής περίπτωσης, είναι πάντα ακραία επιλογή και επικίνδυνη πορεία, όταν μάλιστα επενδύεται με άκριτη οργή και εμπάθεια. Θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Γ. Καλλιάνο ότι τις καταγγελίες και απαξιώσεις του, δεν συμμερίσθηκε κανένας αρμόδιος φορέας της Υγείας,(επιστημονικός συνδικαλιστικός, κρατικός), ούτε καν το ίδιο το κόμμα του της ΝΔ, ενώ ήταν πολλές οι κριτικές απόψεις που ακούστηκαν για το όλο καταγγελτικό του εγχείρημα επί ημέρες.

2.Ηδη μία εβδομάδα μετά, είναι φανερό ότι ο κ. Γ. Καλλιάνος δημαγώγησε πάνω τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του πατέρα του, επιδόθηκε σε ψευδολογίες για χρηματισμούς και εγκληματική –ομαδική μάλιστα-αδιαφορία γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου μας και πέρασε στον χώρο της λασπολογίας και απαράδεκτες απειλές κατά πάντων... Αλαζονικός εισαγγελέας και εκτελεστής ποινών. Απέμεινε θλιβερά μόνος ο μετεωρολόγος κ.Καλλιάνος στην λασπολογία του, σε βάρος των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και να, γιατί ακριβώς :

Οι αγγειοχειρουργοί , οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ Αττικόν αποτελούν ένα νοσοκομείο αναφοράς για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συναποτελούν , ένα νοσοκομείο με τεράστια προσφορά σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν χωρίς διακρίσεις. Το αποτυπώνουν πολύ ισχυρά οι 350.000 επισκέψεις ασθενών το χρόνο. Το ΠΓΝ Αττικόν και οι εργαζόμενοί του έχουν πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο , δημοσιευμένο στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά διεθνώς. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό έργο το οποίο επιτελείται στο Νοσοκομείο, με εκατοντάδες φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και των νοσηλευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , οι οποίοι παρακολουθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, δημιουργεί συνθήκες συνέχειας για την Ιατρική και Νοσηλευτική επιστήμη στη χώρα μας.

Η απαξίωση της προσφοράς του ΕΣΥ, του πολυετούς κόπου των γιατρών , του διαρκούς τιτάνιου έργου προσφοράς των νοσηλευτών και όλων ανεξαιρέτως των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μάλιστα από Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος , αποτελεί μια δόλια προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

3.Είναι φυσικό, κάθε τέτοια προσπάθεια να με βρίσκει, να μας βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία σταθερά αντίθετους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας και για την πραγματική στήριξη και επανεπένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος. Και να αντλήσουμε το δίδαγμα από τον επιπόλαιο λαϊκισμό του κ.Καλλιάνου ότι δεν αδίκησε μόνο την αλήθεια για το ΑΤΤΙΚΟΝ αλλά και την μνήμη του πατέρα του με τον επιπόλαιο και διχαστικό του λόγο, χωρίς άλλο προηγούμενο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline