Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:41:08

Ο Αλ.Τσίπρας μετά τη «μάχη των μαχών» για τα εργασιακά, που θα ρίξουν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, απειλεί με ... «γιουρούσι» στη Βουλή από Δευτέρα. Κύριο

Δηλώνει ότι θα θέλει να σπάσει την καραντίνα της Βουλής -Τασούλας: Είναι υγειονομική βόμβα!

Μετά τη «μάχη των μαχών» για τα εργασιακό νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη, που «θα κλυδωνίσει την ανίκανη και φαύλη διακυβέρνηση Μητσοτάκη», λαύρος ο Αλ.Τσίπρας ανακοίνωσε χθες στη Βουλή μια άλλη επαναστατική του πρωτοβουλία. Ανεύθυνη θεσμικά και επικίνδυνη υγειονομικά. Την απέδωσε μάλιστα σε πολιτική πρωτοβουλία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποφασισμένοι οι 86 , όπως διακήρυξε να καταργήσουν τα θεσμοποιημένα υγειονομικά μέτρα της Βουλής (όπως συμβαίνει και σε άλλα Κοινοβούλια, λόγω κορωνοιού) με μαζική παρουσία σε Ολομέλεια και επιτροπές.

Με βάση τις αναφορές του κ. Τσίπρα από το βήμα της Ολομέλειας, πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη από την προσεχή Δευτέρα θα φέρει τα 86 μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας στο μέγαρο της Βουλής προκειμένου να πιέσει για την απόσυρση των μέτρων.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, αφού εμφανίστηκε δύσπιστος ως προς την πραγματοποίηση της απειλής, σημείωσε με χιούμορ: «Έχουμε χρόνο μέχρι τη Δευτέρα! Θα συμβουλευτώ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Την αιφνιδιαστική ανεφάρμοστή και ανεδαφική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέρμα στο lockdown της Βουλής με την έλευση όλων των βουλευτών του, ως κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας αλλά και την αντίθεση στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια που χρεώνει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε ζητήματα δημοκρατίας. Όπως ανέφερε «η μιντιακή μονοφωνία και η κοινοβουλευτική αφωνία, δεν είναι χαρακτηριστικά δημοκρατίας» προσθέτοντας πως «καλούμε τον πρωθυπουργό να βάλει εδώ και τώρα τέρμα στο λοκντάουν της Βουλής». Έτσι ανακοίνωσε ότι «από σήμερα και στο εξής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, στις συνεδριάσεις της Βουλής».

'Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας «τον τελευταίο καιρό, συστηματικά και απροσχημάτιστα, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει αναδειχτεί σε κακοποιητή της δημοκρατίας. Και ομιλώ μετά λόγου γνώσεως. Γιατί είναι κακοποίηση της δημοκρατίας ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες η Βουλή, με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού, ασκεί τις συνταγματικές της εξουσίες. Χωρίς φυσική παρουσία των βουλευτών, με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται χωρίς την αυτοπρόσωπηπαρουσία των βουλευτών, δια της εξουσιοδότησης της ψήφου στους εντεταλμένους των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Και με μυστικές ψηφοφορίες που δεν πληρούν τις εγγυήσεις της μυστικότητας. Και είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η χρήση ενός Κοινοβουλίου σε καταστολή για να περάσουν με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε-τελειώσαμε»νομοθετήματα κρίσιμα για τη χώρα, την κοινωνία, τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων». Επισήμανε ότι είναι «κακοποίηση της Δημοκρατίας είναι ο πρωθυπουργός να κρύβεται, να περιφρονεί τη Βουλή και τα κόμματα, και να μην απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις, που αφορούν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας».

Αναφέρθηκε στις 3 συμβάσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών που δεν έρχονται για να ψηφιστούν στην Βουλή επειδή η κυβέρνηση φοβάται την διαφωνία των βουλευτών της. Θύμισε επίσης ότι «ψηφίσατε με φιμωμένη Βουλή τον νόμο Κεραμέως που αποκλείει χιλιάδες νέους από τις ανώτατες σπουδές.

Κάνατε νόμο του κράτους τις επιθυμίες των ιδιοκτητών κολεγίων. Επιβάλατε την ειδική αστυνομία για τα πανεπιστήμια». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην διανομή δημόσιου χρήματος. Όπως είπε «έτσι όπως διαχειριστήκατε το δημόσιο χρήμα με πρόσχημα τη πανδημία, έτσι θέλετε να διαχειριστείτε και τα χρήματα του Ταμείου ανάκαμψης; Με τη μέθοδο Νικολάου; Ή με τη μέθοδο Πέτσα; Να μοιράζετε χρήμα σε ημέτερους χωρίς κριτήρια; Πολύ φοβάμαι ότι σχεδιάζετε ένα συνδυασμό των δυο μεθόδων. Και αυτό δεν είναι μόνο κακοποίηση της δημοκρατίας αλλά επιστροφή στο πελατειακό κράτος της Δεξιάς που μας οδήγησε στη χρεοκοπία».

Ειδικά για το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «δε πρόκειται για νομοσχέδιο Τσιάρα αλλά για νομοσχέδιο Μητσοτάκη. Ο κος Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια». Επισήμανε ότι είναι η «επιτομή της ενός ανδρός αρχής που επικρατεί σήμερα στη χώρα. Ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε να «ρυθμίσει» εν μέσω κοινοβουλευτικής καραντίνας και το θέμα της συνεπιμέλειας». Αναρωτήθηκε «που είναι ο ηθικός αυτουργός του, ο πρωθυπουργός, να μας διαφωτίσει γιατί, σε τίνων ρήμασι πειθόμενος, αποφάσισε και διέταξε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;». Επικαλέστηκε μάλιστα τις διαφωνίες της Ο.Κεφαλογιάννη και της Μ.Γιαννάκου όπως και τις καταγγελίες της τελευταίας για οργανώσεις με πολλά χρήματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο.

Έτσι ο Αλ.Τσίπρας αναρωτήθηκε ρητορικά: «Ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν χρήμα και επιβάλλουν νομοθετήματα σε τόσο ευαίσθητα θέματα; «Ισότιμα», ναι, θα πρέπει να ασκείται η γονική μέριμνα. Αλλά όχι «εξίσου». Γιατί εισάγοντας αυτό τον όρο, εισάγετε την υποχρεωτική ίση χρονική κατανομή της γονικής μέριμνας. Επαναλαμβάνω την υποχρεωτική ισόχρονη. Και επιβάλλετε την εναλλασσόμενη κατοικία. Αυτό όμως αντιμετωπίζει το παιδί σα να είναι βαλίτσα». Τέλος πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο παραγνωρίζει «όσα προβλέπονται στη Σύμβαση της Κων/πολης -που κυρώθηκε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει τις αναγκαίες προβλέψεις για να διασφαλίσει ότι ο ένας γονέας -συνήθως η μητέρα- και το τέκνο θα προστατεύονται απόλυτα και χωρίς κανενός είδους νομικούς αστερίσκους σε σχέση με τον κακοποιητή γονέα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline