Drones για τον ουκρανικό στρατό έγινε το τρόπαιο της Γιουροβίζιον!

To ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) συγκέντρωσαν οι Kalush Orchestra, οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision, πωλώντας το τρόπαιο του μουσικού διαγωνισμού. Τα χρήματα θα δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλές Δυνάμεις To ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) συγκέντρωσαν οι Kalush Orchestra, οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision, πωλώντας το τρόπαιο του μουσικού διαγωνισμού. Τα χρήματα θα δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλές Δυνάμεις.

Το κρυστάλλινο μικρόφωνο, το οποίο κέρδισε το ουκρανικό συγκρότημα με το τραγούδι «Stefania», πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία που έγινε στο Facebook.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου.
Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση του συγκροτήματος σε συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στο Brandenburg Gate του Βερολίνου. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για ιατρική περίθαλψη και προμήθειες.

Μιλώντας στη συναυλία, το μέλος του συγκροτήματος Ολέχ Πσιουκ έκανε έκκληση στους ανθρώπους να μην συνηθίσουν τον πόλεμο ο οποίος έχει αφήσει τουλάχιστον 4.031 πολίτες νεκρούς και 4.735 τραυματίες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ανάγκασε επίσης περισσότερους από 14 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, με πόλεις να έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

«Πιστεύω ότι (ο πόλεμος) θα πρέπει να είναι πάντα στα πρωτοσέλιδα, μέχρι να έρθει η ειρήνη», είπε ο Πσιουκ. Το «Stefania» αρχικά γράφτηκε ως φόρος τιμής στη μητέρα του Πσιουκ, ωστόσο μερικοί συναισθηματικοί στίχοι που περιλαμβάνει το τραγούδι, παραπέμπουν και στον πόλεμο.
Με πληροφορίες από το BBC

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline