Τα 12 άλογα κούρσας της Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει αποφασίσει να πουλήσει 12 άλογα κούρσας της πολυαγαπημένης του μητέρας, της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ, στο πλαίσιο των γενναίων περικοπών που ετοιμάζεται να κάνει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», ο νέος βασιλιάς τη γηραιάς αλβιώνας ετοιμάζεται να βγάλει στο «σφυρί» 12 από τα άλογα που κληρονόμησε από τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Το ένα τρίτο των αλόγων της Βασίλισσας θα εκτεθεί σε δημοπρασία στο Newmarket's Tattersalls τον ερχόμενο μήνα, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πωλήσεις των αγαπημένων ζώων της Βασίλισσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκλιπούσα μονάρχης είχε συνολικά 37 άλογα κούρσας. Δύο από τα αγαπημένα άλογα της Ελισάβετ που θα δημοπρατηθούν είναι το «Just Fine» και το « Love Affairs».

Πηγή που πρόσκειται στα βασιλικά ανάκτορα εξηγεί ότι η πώληση των αλόγων έχει στόχο την κατάργηση εκτροφής των ζώων στο Royal Sandringham Stud, που βρίσκεται στο Νόρφολκ και την μετατροπή του σε μουσείο μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει 60 άλογα κούρσας και 38 φοράδες στο Σάντριγχαμ. Η ίδια πηγή έσπευσε να επισημάνει ότι ο νέος βασιλιάς θα μειώσει τον αριθμό των αλόγων, ωστόσο η σχέση της βασιλικής οικογένειας και της βιομηχανίας των ιπποδρομιών θα συνεχιστεί.

«Επιθυμία του είναι να συνεχιστεί η παράδοση με τους Αγώνες Ιπποδρομίας Royal Ascot, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με της εκλιπούσας μονάρχη που είχε πάθος με τα άλογα».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πωλούσε συνήθως περίπου επτά άλογα το χρόνο.
Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, η μονάρχης είχε κρατήσει περίπου 30 άλογα που συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης.

«Αν δεν ήταν βασίλισσα, θα γινόταν επαγγελματίας εκτροφέας αλόγων», είχε πει κάποτε για την Ελισάβετ πηγή που γνωρίζει καλά τον κόσμο των βασιλικών ανακτόρων.

Η μικρή Λίλιμπετ άρχισε να ιππεύει στην ηλικία των τεσσάρων το πόνι «Πέγκι» που της είχε χαρίσει ο παππούς της Γεώργιος Ε΄, συνεχίζοντας μια μεγάλη παράδοση των Ουίνδσορ.

Αργότερα, ξεκίνησε τη δική της καριέρα στην εκτροφή καθαρόαιμων και στις ιπποδρομίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα άλογα κούρσας της Ελισάβετ έχουν πάρει μέρος σε χιλιάδες αγώνες, επιτυγχάνοντας πολλές σημαντικές νίκες, όπως το 2013, όταν το άλογό της «Estimate» κέρδισε το Χρυσό Κύπελλο στο Άσκοτ.

Για την Ελισάβετ, τα άλογα ήταν το αγαπημένο της χόμπι. Βεβαίως, η εκτροφή των αγαπημένων της ζώων, είναι μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία αποφέρει εκατομμύρια λίρες σε περίπτωση νίκης, έχει όμως και υψηλό κόστος διαχείρισης.

Η ίδια είχε πάρει κατά καιρούς δύσκολες αποφάσεις, όπως να μειώσει τον αριθμό των αλόγων για οικονομικούς λόγους. Ο γιος της όμως, που έλαβε το Στέμμα, είχε προαναγγείλει προτού αναλάβει τα βασιλικά του καθήκοντά ότι θα προβεί σε γενναίες περικοπές στο Μπάκιγχαμ αλλά και στην περιουσία των βασιλικών ανακτόρων, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστεί στους χαλεπούς καιρούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline