Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι: Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το παλάτι, γιατί ήμουν νόθος γιός της Νταϊάνας.

Χείμαρρος ο πρίγκιπας Χάρι στην κατάθεσή του στη δίκη κατά του μιντιακού ομίλου των Daily Mirror, Sunday Mirror και People στη Βρετανία, μίλησε για τον φόβο που βίωνε ως παιδί εξαιτίας δημοσιευμάτων του Τύπου, που αφορούσαν τον ίδιο ή την οικογένειά του. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι είχε φτάσει στο σημείο να φοβάται ότι θα τον διώξουν από το Παλάτι όταν κάποια στιγμή οργίαζαν οι φήμες ότι ο Ταγματάρχης Τζέιμς Χιούιτ ήταν ο βιολογικός του πατέρας. «Πολλές εφημερίδες έγραφαν ότι ο βιολογικός μου πατέρας ήταν ο Τζέιμς Χιούιτ, ένας άνδρας με τον οποίο είχε σχέση η μητέρα μου, αφότου γεννήθηκα. Όταν όμως γράφτηκε αυτό το άρθρο εγώ δεν ήξερα πότε η μητέρα μου και ο Χιούιτ ήταν μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι και εξήγησε ότι κατάλαβε ότι «δεν έβγαιναν τα μαθηματικά» πολύ μεγαλύτερος, όταν ήταν περίπου 30 ετών.

«Ήταν οδυνηρό και πάντα σκεφτόμουν "γιατί"»

«Όταν ήμουν 18 χρονών, έξι χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας μου, δημοσιεύματα όπως αυτά μου φαίνονταν τόσο σκληρά και καταστροφικά. Ήταν οδυνηρά, κακά και αναρωτιόμουν ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα. Σκεφτόμουν "μήπως οι εφημερίδες ήθελαν να φυτεύσουν την αμφιβολία στο μυαλό του κόσμου για να με διώξουν από τη βασιλική οικογένεια;» συνέχισε στην κατάθεσή του ο πρίγκιπας Χάρι.

«Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το Πανεπιστήμιο μετά τις φήμες για ναρκωτικά»
Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε και για το δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει καπνίσει κάνναβη λέγοντας ότι «είχε τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του». «Το Ίτον είχε πολιτική μηδενικής ανοχής στα ναρκωτικά και ανησυχούσα πολύ ότι θα με διώξουν» είπε.
«Αυτά τα άρθρα γράφτηκαν σε μια εποχή που είχε υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Τύπου και της βασιλικής οικογένειας, μετά το θάνατο της μητέρας μου, ότι ο αδελφός μου και εγώ θα έπρεπε να συνεχίσουμε την εκπαίδευσή μας απρόσκοπτα και νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν σταμάτησαν ποτέ να γράφουν λεπτομέρειες για τη ζωή μου» τόνισε ο πρίγκιπας Χάρι.

Βασικός ενάγων στη δίκη κατά του MGN ο πρίγκιπας Χάρι

Από το 1891, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της βασιλείας, μέλος της βασιλικής οικογένειας καταθέτει σήμερα σε δικαστήριο. Ο πρίγκιπας Χάρι, εδώ και καιρό, μαζί με άλλες διασημότητες από την Βρετανία, έχει υποβάλει μήνυση κατά του ομίλου MGN που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και People.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα τους.
Ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Σήμερα το δικαστήριο εστιάζει σε 33 από αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν έναν τσακωμό με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, λεπτομέρειες από την σχέση του με την πρώην σύντροφο του Τσέλσι Ντέιβι, αλλά και έναν τραυματισμό που υπέστη ο πρίγκιπας Χάρι παίζοντας ράγκμπι.
Ο όμιλος MGN αρνείται τις κατηγορίες ενώ παράλληλα η νομική του υπηρεσία έχει ζητήσει να εκπέσουν οι κατηγορίες καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο εν λόγω όμιλος έχει παραδεχθεί παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για τις οποίες μάλιστα έχει καταβάλει αποζημίωση 100 εκατομμύρια στερλίνες στα θύματα του.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη παρόμοιες υποθέσεις κατά των εφημερίδων Daily Mail και Sun, σε βάρος των οποίων ο πρίγκιπας Χάρι έχει καταθέσει επίσης αγωγές για παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline