Σάββατο 20 Απριλίου 2024  08:25:58

Σκέψεις να επανέλθει η μάσκα προστασίας σε κάθε μαζικό χώρο

Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, χαρακτήρισε την εικόνα «ανησυχητική» καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε μάλιστα να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια.

Άλλωστε μια τέτοια συζήτηση έχει ανοίξει ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ολλανδία κατέστησε την προστατευτική μάσκα εκ νέου υποχρεωτική στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας, ενώ στη Βρετανία όπου επίσης σημειώνεται μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού (32% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ο επικεφαλής της Κοινής Επιτροπής για τους Εμβολιασμούς, σερ Αντριου Πόλαρντ, τόνισε ότι η επαναφορά της μάσκας στα ευάλωτα περιβάλλοντα είναι η ενδεδειγμένη απόφαση. Ήδη, στην Κύπρο άρχισε πάλι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας προστασίας κατά τρόπο γενικό και ευρύ, ακόμα και σε ανοικτές μαζικές συγκεντρώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline