Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:31:20

Αυτοεκτίμηση: Τα εφτά μη ορατά σημάδια που δείχνουν πως δεν πιστεύετε στον εαυτό σας

Εάν θέλετε η ζωή σας να προχώρα προς το καλύτερο είναι βασικό να πιστεύετε στον εαυτό σας. Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μην μπορεί να δεχθεί ένα κοπλιμέντο, εάν σας κατηγορείται για όλα τα άσχημα πράγματα που σας συμβαίνουν τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Τα σημάδια της χαμηλής αυτοπεποίθησης δεν είναι πάντοτε ορατά, επομένως είναι πολύ βασικό να τα εντοπίσετε προκειμένου η ζωή σας να κυλάει προς το καλύτερο. Σύμφωνα με τη ψυχολόγο, Dr Michaela Dunbar τα σημάδια που αποκαλύπτουν μία χαμηλή αυτοεκτίμηση υπάρχουν παντού μες στην καθημερινότητά μας, ωστόσο είναι υποχθόνια.

Η ίδια μέσω μίας δημοσίευσης στο λογαριασμό της στο Instagram συγκεντρώνει επιγραμματικά τα 7 αόρατα σημάδια που πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε κατά πόσο πιστεύουμε στον εαυτό μας.
Πρώτο στη λίστα είναι η αναποφασιστικότητα που δείχνει κανείς ακόμη και για τα πιο μικρά πράγματα. Ένα άλλο σημάδι, όπως σημειώνει η ψυχολόγος είναι η αποφυγή τοποθέτησής μας σε κάποιο ομαδικό meeting, καθώς και τα αρνητικά σχόλια που κάνουμε για τον εαυτό μας, όπως «είμαι τόσο χαζή».

Συνεχίζει αναφέροντας την υποβάθμιση των ικανοτήτων μας και η εστίαση στις αδυναμίες μας είναι μερικές ακόμη ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τα πάμε και τόσο καλά με τον εαυτό μας.

Μία ακόμη τρανταχτή απόδειξη είναι πως πιστεύουμε ότι δεν μας αξίζει να μας συμβαίνουν καλά πράγματα αλλά και το γεγονός πως αποκρούουμε κάθε κοπλιμέντο και καλή κριτική.
Τέλος έχουμε πάντοτε την τάση να θεωρούμαστε τελειομανής, κάτι που δείχνει πως ποτέ δεν μένουμε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline