Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:01:12

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Δεν επανέρχονται στα νοσοκομεία

Κλείνει το παράθυρο που είχε αφήσει ανοικτό η αναπληρώτρια υπουργός και γιατρός Μίνα Γκάγκα.  Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για τους οποίους είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να τεθούν εκτός ΕΣΥ «ήταν από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε».

«Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του ΕΣΥ. Ακόμα και οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο από τους εμβολιασμένους. Ως υπουργός Υγείας δεν θα μπορούσα να πάρω το βάρος ένας ογκολογικός ασθενής να κολλήσει και να μολυνθεί από ένα ανεμβολίαστο γιατρό», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Τι μας είπε το ΣτΕ; Γιατί δεν έχω κρύψει ποτέ τη θέση μου ότι θα έπρεπε να είναι εκτός συνολικά δηλαδή να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός. Στην απόφαση που έκρινε το ΣτΕ ότι είναι συνταγματικό το μέτρο είπε ότι επειδή είναι ένα πράγματι μέτρο που παρεμβαίνει έντονα στην προσωπικότητα του ανθρώπου θα πρέπει να εκτιμάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτή την έννοια θα εκτιμηθεί μέσα στον Οκτώβριο, περιμένουμε τα στοιχεία του Οκτωβρίου» κατέληξε ο υπουργός Υγείας ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το το ΕΣΥ έχει συνολικά 107.000 άτομα που εργάζονται σε αυτό και οι ανεμβολίαστοι είναι 2.100.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline