Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:17:25

Επιζήσασα σπάνιας μορφής καρκίνου έγινε μαμά παρά την αφαίρεση των ωοθηκών της

Από τα 17 ωάρια που είχαν συλλεχθεί, ωστόσο, μόλις τα οκτώ ήταν αξιοποιήσιμα. Κι από αυτά τα οκτώ μόλις τα 2 μπορούσαν να γονιμοποιηθούν.

Γυναίκα, επιζήσασα σπάνιας μορφής καρκίνου που έκανε αφαίρεση ωοθηκών προκειμένου να καταφέρει να ζήσει, έφερε στον κόσμο το μωρό της, «μωρό – θαύμα» όπως το χαρακτηρίζει.
Η Στέισι Μπρόουντμιντοου από το Στόκπορτ της Μεγάλης Βρετανίας είχε διαγνωστεί το 2017 με ψευδομύξωμα του περιτοναίου (pseudomyxoma peritonei – PMP), μία σπανιότατη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται μία φορά στο ένα εκατομμύριο.
Η 38χρονη κατάφερε να γεννήσει το βιολογικό παιδί της, το γιο της Χάρι, μετά από κατάψυξη των ωαρίων της μεταξύ των επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Χιου Τζάκμαν: Φόβος για νέο καρκίνο – «Να φοράτε αντηλιακό για να είστε ασφαλείς»
Ωστόσο, η πρώτη εξωσωματική κατέληξε σε αποβολή και η 38χρονη, έχοντας μόλις δύο έμβρυα κατάλληλα για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έμεινε με μόνη ελπίδα το τελευταίο και μοναδικό γονιμοποιημένο ωάριό της.

Ως εκ τούτου, η ίδια χαρακτήρισε τον Χάρι, μιλώντας στο SkyNews, «μωρό θαύμα».
«Ο Χάρι στην πραγματικότητα μου έσωσε και τη ζωή διότι, αν δεν είχα τέτοια επιθυμία να το αποκτήσω, πιθανότατα δε θα ήμουν εδώ σήμερα. Οπότε είναι πολύ ξεχωριστός. Ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή μου. Εντελώς. Πλέον, η ζωή μου αξίζει» λέει η ίδια.
«Κάτι δεν πάει καλά»

Ο γολγοθάς ξεκίνησε το 2017, μετά από έναν οξύ πόνο στη περιοχή της σκωληκοειδούς απόφησης.
Η Μπρόουντμιντεοου, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, ξεκίνησε πιο εξειδικευμένες και εντατικές εξετάσεις.

Σύντομα, οι γιατροί εντόπισαν υγρό στη μήτρα της κι έπειτα από περαιτέρω ελέγχους στο πιο εξελιγμένο κέντρο θεραπείας καρκίνου στο Μάντσεστερ, ο ογκολόγος της τής ανακοίνωσε πως έπασχε από ΡΜΡ και πως ήταν πιθανό να της γίνει επέμβαση αφαίρεσης ωοθηκών.
Stacey Broadmeadow has given birth to a "miracle" baby boy, after having her ovaries removed to save her life.
She speaks to @AnnaJonesSky about her incredible story https://t.co/PAiZ4D1jU3
???? Sky 501, Virgin 602 pic.twitter.com/7NSVZGb3bv
— Sky News (@SkyNews) April 7, 2023
«Ήμουν συντετριμμένη. Εντελώς. Κυριολεκτικά σκεφτόμουν, οκ αυτό ήταν. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνω μητέρα. Δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιήσω το όνειρο της ζωή μου» θυμάται η ίδια.

Στην πρώτη εγχείρηση, διάρκειας οκτώ ωρών, αφαιρέθηκαν σπλήνα, χοληδόχος κύστη, σάλπιγγες και οι δύο ωοθήκες της. Χρειάστηκε χημειοθεραπείες, αλλά και δεύτερη επέμβαση. Ενδιάμεσα, ωστόσο, κατέστη εφικτή η συλλογή και κρυοσυντήρηση ωαρίων.
«Ήμουν πολύ τυχερή γιατί μεταξύ των δύο εγχειρήσεων, κατάφερα να κάνω τη διαδικασία στο ΝΗS και να καταψύξω 17 ωάρια, για το οποίο είμαι εξαιρετικά ευγώμων» λέει.

«Το απόλυτο θαύμα»

Το 2021, αφότου ξεπέρασε την περιπέτεια, ξεκίνησε τη διαδικασία απόκτησης παιδιού.
Από τα 17 ωάρια που είχαν συλλεχθεί, ωστόσο, μόλις τα οκτώ ήταν αξιοποιήσιμα. Κι από αυτά τα οκτώ μόλις τα 2 μπορούσαν να γονιμοποιηθούν.
Η πρώτη εξωσωματική δεν ευδοκίμησε. «Σκεφτόμουν πως το όνειρο είχε τελειώσει και πως δε θα κατάφερνα ποτέ να αποκτήσει παιδί. Παρόλα αυτά, είπα,οκ, έχω μία ακόμη ευκαιρία, ας το προσπαθήσω. Με προειδοποίησαν όμως πως το έμβρυο αυτό δεν ήταν και το πιο δυνατό».
Κόντρα στις προσδοκίες, η Στέισι έμεινε έγκυος και τον περασμένο Νοέμβριο καλωσόρισε στη ζωή της τον Χάρι.

«Ήταν το απόλυτο θαύμα. Κάθε φορά που τον κοιτούσα, σκεφτόμουν πόσο τυχερή είμαι. Τον φωνάζω μικρό Nemo. Όπως και στην ταινία, ο Nemo ήταν το τελευταίο αυγό. Οπότε, είναι ο μικρός μου Nemo. Το μικρό μου θαύμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline