Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  06:05:54

Οι αλλαγές στον Τομέα Υγείας από τη νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Και μία κουβέντα, φίλες και φίλοι-πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην επίσκεψη του στη Σαλαμίνα-, γιατί είναι και κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, για τη δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ξέρετε ότι τα τέσσερα χρόνια που ήμασταν στην κυβέρνηση διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις, ίσως η πιο δύσκολη ήταν η κρίση της πανδημίας.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατάφερε και στάθηκε όρθιο, ταυτόχρονα όμως, επειδή η προτεραιότητά μας ήταν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάποιες από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να υλοποιήσουμε αναπόφευκτα έμειναν πίσω.

Γι' αυτό και η δεύτερη τετραετία θα είναι τετραετία στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αλλάξει όψη. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές σε ορίζοντα τετραετίας. Αναμορφώνουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων μας. Ξαναφτιάχνουμε από την αρχή σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Στηρίζουμε ακόμα παραπάνω τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, ο οποίος για πρώτη φορά κάνει τα πρώτα του βήματα, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη πριν οι συμπολίτες μας αναγκαστούν να φτάσουν στο νοσοκομείο.

Και, βέβαια, δίνουμε μεγάλη έμφαση στις προληπτικές εξετάσεις. Για όλες τις γυναίκες οι οποίες είναι μαζί μας, ειδικά τις γυναίκες άνω των 50, γνωρίζετε σήμερα ότι για πρώτη φορά λάβατε ένα μήνυμα από την ελληνική πολιτεία για δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Προσέξτε, δωρεάν μαστογραφία σε δημόσια ή ιδιωτική δομή και μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει σχεδόν 8.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού -δεν το γνώριζαν οι γυναίκες αυτές- σε πρώιμο στάδιο, με πάρα πολύ καλή δυνατότητα πλήρους ίασης. Αυτό σημαίνει δημόσια πολιτική υγείας στην πράξη.

Και επειδή πολλή φασαρία έγινε τελευταία και για τα ζητήματα της αντιμετώπισης του καρκίνου -νομίζω στις οικογένειές μας όλοι έχουμε περάσει από αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία, να έχουμε κάποιον συγγενή μας με καρκίνο- θέλω να πω μόνο δύο πράγματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline