Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:27:28

Κασσελάκης: Άσπονδοι συνέταιροι Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά, διαστρέβλωσαν όσα είπα για την Υγεία

«Οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.


Βολές στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νέα Αριστερά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας τους για «διαστρέβλωση» των όσων είπε σε πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά με τις δαπάνες για την Υγεία.

Όπως αναφέρει σε δήλωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία. Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα».

«Βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας»

Ακολούθως προσθέτει ότι αυτό θα καλυφθεί «εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο... ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στην Υγεία αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως είπε, «μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία.
Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.

Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού.
Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο... ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!

Ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση;

Ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων;
Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού;
Είμαι στο Αιγαίο, πηγαίνω από νησί σε νησί, όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός, και βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική.
Μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθούν:
-Ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των νοσοκομείων, που καταρρέουν, καθώς και ανέγερση νέων νοσοκομείων στη χώρα.

-Πλήρης ανάπτυξη αυτόνομων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
-Πλήρως λειτουργικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε όλες τις Περιφέρειες τις χώρας με στελέχωση όλων των κλινικών, ώστε να μην χρειάζεται να διακομίζονται τα βαριά περιστατικά στην Αθηνα.

-Ειδικά για το Αιγαίο, λόγω της γεωγραφίας του, πλήρης λειτουργία Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων σε Ρόδο, Σύρο και Λέσβο ώστε να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των νησιωτών.
-Ολοκληρωμένο δίκτυο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μία ασπίδα υγείας πάνω από τον εναέριο χώρο όλης της Ελλάδας.
-Πλήρωση όλων των κενών θέσεων και γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το υγειονομικό προσωπικό ώστε να πλησιάσουμε στο μ.ο. της ΕΕ / μισθολογικά και στεγαστικά κίνητρα για την εργασία γιατρών σε νησιωτικές και άγονες περιοχές.

Σε όλη τη χώρα, έχουμε ένα ΕΣΥ σε πλήρη αποσύνθεση.
Δε θέλουμε αυτήν την Ελλάδα και δε θα την επιτρέψουμε.
Η πρότασή μας θα σημάνει μία επανάσταση στον χώρο της Υγείας.
Ας το πάρουν απόφαση αυτοί που συνήθισαν έναν λαό στα λίγα.
Θέλουμε μια καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline