Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024  20:53:07

Θέλετε να σβήσετε τα στοιχεία σας από την Google; Τώρα υπάρχει τρόπος

Την δυνατότητα να σβήσουν προσωπικά τους στοιχεία που εμφανίζονται στην αναζήτηση του Google δίνει για πρώτη φορά η εταιρεία, με μία νέα λειτουργία απορρήτου την οποία εφαρμόζει πιλοτικά.

Το νέο κουμπί «remove result button» (αφαίρεσης αποτελεσμάτων), το οποίο εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα για ορισμένους χρήστες στην εφαρμογή της Google στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ζητήσουν να μην εμφανίζονται στις αναζητήσεις σελίδες που περιέχουν τον αριθμό τηλεφώνου τους, τη διεύθυνση του σπιτιού τους ή τη διεύθυνση του email τους.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων που περιέχουν τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών καθώς και ιατρικά αρχεία. Επίσης, μπορούν να αφαιρέσουν πληροφορίες που είναι «ξεπερασμένες» ή «παράνομες».
Όπως ξεκαθαρίζει η Google, η αφαίρεση των προσωπικών αυτών στοιχείων από την αναζήτησή της δεν σημαίνει ότι αυτά έχουν εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, για αυτό και όποιος θέλει να μην είναι διαθέσιμα θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με την ιστοσελίδα που τα φιλοξενεί.
Το εργαλείο είναι σε δοκιμή και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την πλατφόρμα της Google.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline