Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:01:27

Δευτέρα του Πάσχα η προβολή του «Νίκου Καζαντζάκη» στην ΕΡΤ

Αναβλήθηκε η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, 'Καζαντζάκης' από την ΕΡΤ, που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή των Βαΐων.

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, στις 20:30 το βράδυ από την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση:
Σε καιρούς πολεμικούς όπως αυτούς που ζούμε, ο καθένας μας πρέπει να πολεμά με τα δικά του όπλα για το καλό του συνόλου.

"Ο καθείς και τα όπλα, είπα", όπως προστακτικά το διατύπωσε ο ποιητής και μέγας Έλληνας Οδυσσέας Ελύτης.
Εμείς, οι άνθρωποι της τέχνης, δεν έχουμε άλλο όπλο παρ' εκτός τα έργα μας, που όταν έχουν αγαθή ψυχή, δύναται να λειτουργήσουν παρηγορητικά και λυτρωτικά για τους συνανθρώπους μας, να τους δώσουν δύναμη και φως ενάντια στη σκοτεινιά και στο φόβο.
Τα αγαθά έργα γίνονται ακόμα πιο ισχυρά όταν δίδονται χωρίς προσωπικές ιδιοτέλειες και υστεροβουλίες, δηλαδή όταν χαρίζονται.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2017 και στηρίζεται πάνω στο έργο του μεγάλου συγγραφέα, 'Αναφορά στον Γκρέκο', το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Καρδώνης, Ζέτα Δούκα, Τάκης Παπαματθαίου, Στάθης Ψάλτης και άλλοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline