Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024  11:59:35

Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη – Τέλη Μαρτίου οι ανακοινώσεις

Νέα ευρήματα φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, τα οποία φωτίζουν τον στρατηγικό χαρακτήρα της πόλης και τη σημασία της, σε μεγάλα γεγονότα της αρχαιότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Δημητρία Μαλαμίδου, σημειώνει πως οι ανακοινώσεις για τις πρόσφατες ανακαλύψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 36ης Επιστημονικής Συνάντησης «Το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη», στις 28 και 29 Μαρτίου.

Οπως εξηγεί, τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν μέσα από τρεις διαφορετικές ανακοινώσεις. Η πρώτη ανακοίνωση αφορά την αρχαία αγορά, όπως προσεγγίζεται από το έργο του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημήτρη Δαμάσκου. Η ανασκαφή φέρνει στο φως την αρχαία αγορά, η οποία λειτούργησε ως το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της πόλης, από τον ύστερο 5ο και 4ο αιώνα.

Η δεύτερη ανακοίνωση έχει αντικείμενο έναν κεραμικό κλίβανο, που βρέθηκε στο βόρειο τείχος και που αποκαλύπτει εργαστηριακή κεραμική δραστηριότητα εκτός των τειχών.
Τέλος, η τρίτη ανακοίνωση θα αφορά την έναρξη των ανασκαφών για την εύρεση του αρχαίου σταδίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline