Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  16:58:59

Φεστιβάλ Βενετίας 2022: Η Τζουλιάν Μουρ πρόεδρος κριτικής επιτροπής

Η πολυβραβευμένη 62χρονη καλλιτέχνις επικεφαλής εκείνων που θα κρίνουν που θα δοθούν τα βραβεία της 79ης διοργάνωσης,


ΗΤζουλιάν Μουρ, μια από τις πιο πολυβραβευμένες Αμερικανίδες ηθοποιούς των καιρών μας θα καθίσει στην θέση της προέδρου της κριτικής επιτροπής στο προσεχές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η βραβευμένη με Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ταινία «Still Alice» Τζουλιάν Μουρ έχει κερδίσει το Copa Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Βενετία στην διοργάνωση του 2002 για την ταινία «Ο παράδεισος είναι μακριά». Είναι μάλιστα η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που έχει κερδίσει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας και στα τρία μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης: για το «Maps to the stars» (2014) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στο φεστιβάλ των Καννών και για τις «Ωρες» του Στίβεν Ντάλντρι στην διοργάνωση του φεστιβάλ Βερολίνου το 2003.

Τα υπόλοιπα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής στη Βενετία είναι οι Οντρέ Ντιγουάν, γαλλίδα σκηνοθέτρια που πέρσι κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για την ταινία «Το γεγονός», η Ιρανή ηθοποιός Λέιλα Χατάμι («Ο χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί), ο Ιταλός σκηνοθέτης Λορέντζο Ντι Κοστάνζο, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Μαριάνο Κον, ο Ισπανός σκηνοθέτης Ροντρίγκο Σορογκογιέν και ο Βρετανός συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline