Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:41:07

Σερένα Γουίλιαμς: Προανήγγειλε την αποχώρησή της από το τένις

Προαναγγελία απόσυρσης έκανε η Σερένα Γουίλιαμς μέσα από συνέντευξη της στο Vogue.

H θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια που στις 26 Σεπτεμβρίου κλείνει τα 41 της χρόνια όπως όλα δείχνουν θα αποσυρθεί από το τένις στο US Open που αρχίζει στις 29 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Όπως και ο Πιτ Σάμπρας έτσι και η Σερένα θέλει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στις ΗΠΑ. Η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια και ίσως η σπουδαιότερη όλων των εποχών έχει φτάσει στσ 23 Grand Slam και εδώ και χρόνια κυνηγούσε τα 24 της Μάργκαρετ Κορτ που είναι το απόλυτο ρεκόρ!

Οι συνεχείς τραυματισμοί δεν την αφήνουν να κυνηγήσει το ρεκόρ και όπως όλα δείχνουν θα αποσυρθεί.

Με post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναφέρει ότι θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Εκείνη η στιγμή είναι πάντα δύσκολη όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ. Θεέ μου, μου αρέσει το τένις.

Άλλωστε και ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο είναι: "Ο αποχαιρετισμός της Σερίνα, είμαι κακή στο να λέω αντίο".

Τώρα όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες».

H Σερένα που ασχολείται τα τελευταία χρόνια περισσότερο με την οκογένεια της παρά με το τένις "χώρισε" πρόσφατα και με τον προπονητή της Πατρίκ Μουράτογλου.

Η Σερένα που επέστρεψε φέτος στο Wimbledon αλλά αποκλείστηκε στον 1ο γύρο αυτή την εβδομάδα παίζει στο Rogers Cup στο Τορόντο και πριν από λίγες ώρες απέκλεισε την Ισπανίδα Νούρια Ντίαζ με 2-0 σετ!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της στο Tour μετά από 430 ημέρες.

Η Σερένα Γουίλιαμς κέρδισε το πρώτο της Grand Slam το 1999 στη Νέα Υόρκη και ήταν φυσικά το US Open.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε στο επίσημο αντίο της η Αμερικανίδα:

«Ποτέ δεν ήθελα να διαλέξω ανάμεσα σε οικογένεια και τένις, δεν το θεωρώ δίκαιο. Αν ήμουν άντρας δεν θα το έγραφα αυτό, γιατί θα συνέχιζα να παίζω όσο η σύζυγός μου κάνει όλη τη δουλειά στο σώμα της για να μεγαλώσει την οικογένειά μας. Ίσως να ήμουν περισσότερο Tom Brady, αν είχα τη δυνατότητα. Μην το πάρετε στραβά, μου αρέσει που είμαι γυναίκα και αγάπησα κάθε δευτερόλεπτο της πρώτης μου εγκυμοσύνης, ενώ συνέχισα να δουλεύω μέχρι τη στιγμή που έπρεπε να πάω στο μαιευτήριο. Είχα κάνει σχεδόν το απίστευτο, πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ήμουν 2 μηνών έγκυος όταν κατέκτησα το Australian Open το 2017. Αυτό το μήνα όμως θα γίνω 41 ετών και κάτι πρέπει να συμβεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline