Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  13:44:58

Κέιτ Γουίνσλετ: Οι γυναίκες είναι πιο σέξι στα 40 τους

«Οι γυναίκες μπαίνουν στα σαράντα τους νομίζουν ότι είναι η αρχή της παρακμής, αλλά εγώ πιστεύω ότι γινόμαστε πιο γυναίκες, πιο σέξι και πιο δυνατές.

Οι γυναίκες έχουν εδώ και καιρό οδηγηθεί στο να πιστεύουν ότι η συζήτηση για την ηλικία είναι απαγορευμένη. Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε γυναίκα θα έπαιρνε τηλέφωνο την Κέιτ Γουίνσλετ για μια εμψυχωτική ομιλία ή απλά μια δόση κοινής λογικής κάθε τόσο.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός γιορτάζει την ομορφιά της στα 47 της και παρακινεί και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. «Ας νιώσουμε τη δύναμή μας», λέει. «Γιατί όχι; Η ζωή είναι πολύ μικρή.

«Τα 40 σου είναι η πιο σέξι και ισχυρή δεκαετία σου»

Οι γυναίκες φτάνουν στα 40 και σκέφτονται: «Αυτή είναι η αρχή της παρακμής. Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και να ξεθωριάζουν προς κατευθύνσεις που δεν θέλω να ακολουθήσουν πια», εξηγεί σε συνέντευξή της στο Woman's Hour του BBC.
«Αλλά εγώ αποφάσισα ότι όχι. Γινόμαστε πιο γυναίκες, πιο δυνατές, πιο σέξι... ωριμάζουμε περισσότερο μέσα στον εαυτό μας. Έχουμε ευκαιρίες να πούμε τη γνώμη μας. Να μη φοβόμαστε τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Να μη μας νοιάζει τόσο πολύ το πώς φαινόμαστε». Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής, λέει η Κέιτ Γουίνσλετ, είναι «καταπληκτική».

Υπέρμαχος του να μεγαλώνεις

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η 47χρονη γύρισε μια καμπάνια εταιρείας, στην οποία αφαίρεσε όλο το μακιγιάζ της. Τόνισε ότι η ευτυχία δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση – ακόμη και αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υποδηλώνουν.
Πέρυσι, μίλησε επίσης στη Vogue για το πώς είναι να μεγαλώνεις στο Χόλιγουντ. «Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα που προσπαθεί να μιμηθεί ένα χολιγουντιανό λουκ: είναι ένας μύθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Για μένα, το μυστικό σε οποιαδήποτε ηλικία, στο Χόλιγουντ ή όχι, είναι στην πραγματικότητα να αποδεχτείς αυτό που είσαι και ότι δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την αλλαγή», πρόσθεσε. Η ομορφιά, μας υπενθύμισε, πηγάζει από μέσα μας.
Μοιράστηκε ότι επικεντρώνεται περισσότερο στο να ζει απλά τη ζωή της παρά να έχει μια λαμπερή εμφάνιση. «Αυτό είναι σίγουρα κάτι που αισθάνομαι ότι είναι μια αλλαγή σε αυτή την περίοδο της ζωής μου», ανέφερε η Κέιτ Γουίνσλετ. «Νοιάζομαι για την ανάδειξη θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν. Έχω πάθος για όσα ίσως οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν».

«Και δεν αποφεύγω να δείχνω πραγματικά σαν ένα χάλι πολλές φορές. Θέλω να πω, ποιος βάφεται ενώ τρέχει να πάει τα παιδιά στο σχολείο; Εγώ όχι», υπογραμμίζει. «Είμαι 47 ετών, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι πια όπως τα ήθελα» σημείωσε η Γουίνσλετ. Υπάρχει κάτι υπέροχο στο να λες: «Απλώς έτσι έχουν τα πράγματα, έτσι δεν είναι;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline