Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  20:49:56

Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε την Κέιτ, τον Ουίλιαμ και την Καμίλα συνταγματάρχες

Νέους τίτλους έδωσε ο Βασιλιάς Κάρολος στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και την Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς.

Τρεις μήνες μετά την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων, ο Βασιλιάς Κάρολος προχώρησε σε νέους διορισμούς. Οι νέοι τίτλοι δόθηκαν στην Κέιτ Μίντλετον, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη βασιλική σύζυγο Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς.
H Κέιτ Μίντλετον ανακηρύχθηκε επίσημα νέα επίτιμη συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, απολαμβάνοντας έναν τίτλο που είχε στο παρελθόν ο σύζυγός της. Έτσι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ διορίστηκε Συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας. Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε επίσης ότι η βασιλική σύζυγος θα υπηρετήσει ως Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων, μια θέση που κατείχε προηγουμένως ο ντροπιασμένος πρίγκιπας Andrew.

Χάρι και Μέγκαν καλεσμένοι στην παρέλαση

Την ίδια ώρα, το παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι το ετήσιο Trooping of the Colors θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2023, παρότι τα 75α γενέθλια του Καρόλου ήταν στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο. Στην παρέλαση θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Μάλιστα, ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετάσχουν στην παρέλαση, ενώ θα κάνουν ιππασία με χιλιάδες ανθρώπους να επευφημούν από μακριά. Η μεγάλη μέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μόλις έξι εβδομάδες μετά την ημέρα της στέψης του Καρόλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο μονάρχης σχεδιάζει να καλέσει τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στην εκδήλωση παρά την τεταμένη σχέση τους. «Ο Χάρι είναι ο γιος του και ο βασιλιάς Κάρολος θα τον αγαπάει πάντα. Ενώ τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, η πόρτα θα μένει πάντα μισάνοιχτη».

Οι αντιδράσεις για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μια δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι Χάρι και Μέγκαν θα πρέπει να χάσουν τους βασιλικούς τίτλους τους. Το 42% μάλιστα θεωρεί ότι ο Χάρι δεν πρέπει να βρίσκεται πλέον στη γραμμή διαδοχής για την θέση του βασιλιά. Επίσης, το 50% σχεδόν, θεωρεί πως θα πρέπει να μην τους επιτραπεί η παρουσία στη στέψη.

«Βγάζουν εκατομμύρια... πουλώντας την οικογένειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά πρώην στέλεχος των Τόρις, σχόλιο ενδεικτικό του πως σκέφτεται η κοινή γνώμη για τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής στο ντοκιμαντέρ του Netflix.
Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, δήλωσε στην Daily Mail πως «Αν αντιπαθούν τόσο πολύ τη βασιλική οικογένεια, γιατί να παρευρεθούν στη στέψη; Δεν έχουν καμία δουλειά στη στέψη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline