Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:44:43

Μια περιουσία για το εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ποσό για το οποίο πωλήθηκε το εμβληματικό φόρεμα της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το περιβόητο «φόρεμα εκδίκησης», ήταν όμως ένα από τα πιο εμβληματικά που φόρεσε ποτέ η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Το βελούδινο φόρεμά της πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 604.800 δολαρίων.
Ήταν το φόρεμα που είχε φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα για το βασιλικό πορτρέτο του 1991. Αγοράστηκε τελικά έναντι 604.800 δολαρίων στη δημοπρασία «The One» του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε όχι στη Vogue

Η προσφορά ήταν πενταπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις. Υπολόγιζαν ότι θα διατεθούν από 80.000 έως 120.000 δολάρια. Το εμβληματικό όμως φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φιλοτεχνηθεί σε πίνακα με το συγκεκριμένο φόρεμα από τον Douglas Anderson. Το συγκεκριμένο πορτρέτο βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο Royal Marsden στο Λονδίνο. Ένα νοσοκομείο που υποστήριζε και είχε διατελέσει πρόεδρός του η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Η Νταϊάνα είναι γνωστή και για τη διαχρονική αίσθηση του στυλ της. Αυτό το κομψό φόρεμα, που είχε δημιουργηθεί κατά παραγγελία από τον σχεδιαστή Victor Edelstein, συμπυκνώνει την αβίαστη κομψότητά της», σημείωσε η Cynthia Houlton του οίκου Sotheby's.
«Η πώληση αυτού του ιστορικού φορέματος είναι μια υπενθύμιση της κληρονομιάς της πριγκίπισσας Νταϊάνα που συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

Η τελευταία φωτογράφηση για Νταϊάνα

Το εντυπωσιακό βελούδινο φόρεμα είχε φορέσει η πριγκίπισσα για ένα επίσημο βασιλικό πορτραίτο το 1991. Αλλά και στην τελευταία της επίσημη φωτογράφηση για ένα προσωπικό αφιέρωμα στο Vanity Fair το 1997. Λίγο μόνο πριν από τον τραγικό θάνατό της.
Σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein, το στράπλες φόρεμα με φούστα σε σχήμα τουλίπας, είχε πωληθεί τελευταία φορά το 1997 έναντι 24.150 δολαρίων.
Ήταν κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής βραδιάς του οίκου Christie's με 79 φορέματα που είχε δωρίσει η πριγκίπισσα. Οι πωλήσεις τότε είχαν αγγίξει τα 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Σκοπός ήταν η ενίσχυση οργανώσεων για το AIDS και τον καρκίνο. Ανάμεσά τους και το νοσοκομείο Royal Marsden στο οποίο είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Στο αφιέρωμα του Vanity Fair, με τον Mario Testino να φωτογραφίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το περιοδικό είχε εστιάσει στη δημοπρασία. Χαρακτήριζε την απόφαση να πουλήσει τα φορέματά της «ένα ισχυρό σύμβολο της μεταβαλλόμενης ζωής της».
Ήταν μετά το διαζύγιό της από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αποφασίσει να αλλάξει τα πάντα. Εκείνη ήταν πιο εγκρατής από τους συντάκτες όταν συζήτησε την απόφασή της. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που άλλοι μπορούν τώρα να μοιραστούν τη χαρά που είχα εγώ όταν τα φορούσα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline