Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:01:00

Εχω κοινά με την βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας υποστηρίζει η Έλεν Μίρεν

«Κατά έναν περίεργο τρόπο, ήταν λίγο σαν να υποδύομαι την Ελισάβετ Α' της Αγγλίας, λόγω της απόλυτης αφοσίωσης στη χώρα της» είπε η αγγλίδα ηθοποιός, η οποία βραβεύθηκε με Όσκαρ και BAFTA για την ερμηνεία της ως Ελισάβετ Β' στην ταινία «Η Βασίλισσα» (2006).

Ηπολυβραβευμένη ηθοποιός Έλεν Μίρεν, που υποδύεται την πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Γκόλντα Μέιρ στην ταινία «Golda», διακρίνει κοινά στοιχεία με την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά «Elizabeth I» (2005) όπου υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας.
«Κατά έναν περίεργο τρόπο, ήταν λίγο σαν να υποδύομαι την Ελισάβετ Α' της Αγγλίας, λόγω της απόλυτης αφοσίωσης στη χώρα της» είπε η αγγλίδα ηθοποιός, η οποία βραβεύθηκε με Όσκαρ και BAFTA για την ερμηνεία της ως Ελισάβετ Β' στην ταινία «Η Βασίλισσα» (2006).

Η ταινία «Golda», που έκανε σήμερα πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, εστιάζει στην περίοδο κατά την οποία η Γκόλντα Μέιρ ηγήθηκε του Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, όταν η χώρα της δέχθηκε επίθεση από έναν συνασπισμό αραβικών χωρών - με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία - τον Οκτώβριο του 1973.
«Δεν είναι βιογραφική ταινία, δεν αφορά ολόκληρη τη ζωή της, αλλά ένα μικρό μέρος της, αυτό με τις περισσότερες προκλήσεις», είπε η Μίρεν.

Την 6η Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, η Αίγυπτος και η Συρία εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, κατά την εβραϊκή γιορτή του Γιομ Κιπούρ. Αφού ξεπέρασε τον αρχικό αιφνιδιασμό, ο ισραηλινός στρατός ανασυγκροτήθηκε και εξαπέλυσε μαζική αντεπίθεση, απωθώντας τους εισβολείς, προτού υπογράψει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.
Η Έλεν Μίρεν είναι σχεδόν αγνώριστη ως Γκόλντα Μέιρ. Η ισραηλινή πρωθυπουργός, η οποία κάπνιζε αρειμανίως και υποβαλλόταν μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα, εμφανίζεται στην ταινία συντετριμμένη από τις απώλειες ζωών στη χώρα της, πτυχή που ήθελε να αναδείξει ο σκηνοθέτης Γκι Νατίβ.

«Ως Ισραηλινός, γνωρίζω από μικρός ότι η Γκόλντα (Μέιρ) είχε έναν περίπλοκο χαρακτήρα», είπε ο Νατίβ, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει πως η ταινία του θα βοηθήσει τους συμπατριώτες του να γνωρίσουν την ανθρώπινη πλευρά της «σιδηράς κυρίας» του Ισραήλ.
Ο Νατίβ αιτιολόγησε την απόφασή του να επιλέξει την Έλεν Μίρεν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρόλο που δεν είναι Εβραία, λέγοντας πως εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι «πολύ αυθεντική».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline