Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:24:14

ΝΒΑ: Lebron, Obama και Manning φλερτάρουν με το Netflix για το ντοκιμαντέρ της χρονιάς

Στα πρότυπα του «Quarterback» η νέα σειρά αθλητικού ντοκιμαντέρ για το NBA που έχουν στα σκαριά οι εταιρίες παραγωγής του Lebron James, του Barak Obama και του Payton Manning. Τρίζει, μήπως, η πρωτοκαθεδρία του Last Dance;

Το (προσωπικεντρικό) Last Dance, με τις όποιες ατέλειες, ανορθογραφίες ή ενστάσεις που εκφράστηκαν άμα τη προβολή του, είναι ο ψηλός πήχης κάθε άλλης απόπειρας ν' αποτυπωθεί με όρους κινηματογραφικούς οτιδήποτε συμβαίνει στο «αθλητικό γίγνεσθαι», εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.
Έκτοτε τα Sports Documentaries έγιναν κομμάτι της κουλτούρας. Διηγούνται, άλλωστε, ένα (μονταρισμένο και οριοθετημένο, αλλά) μεγάλο κομμάτι της αλήθειας από την ιστορία που κάθε φορά πραγματεύονται. Είτε αυτή αφορά πρόσωπα και ομάδες είτε καταστάσεις.

Το κοινό δείχνει έντονο ενδιαφέρον για αδημοσίευτο υλικό ή ανέκδοτες ιστορίες πίσω από την πόρτα των αποδυτηρίων και οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, αναζητώντας ιδέες που θα προσελκύσουν τηλεθέαση και θα φέρουν πίσω πολλαπλάσια κέρδη.

Το Quarterback των οκτώ επεισοδίων, που όπως καταλαβαίνει κάποιος αφορά τη ζωή των μεγάλων αστέρων του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και δη τριών εξ αυτών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, είχε και ικανοποιητική απήχηση και καλές κριτικές.
Ιδίως όσο η κάμερα (παρ)ακολουθούσε τον Patrick Mahomes των πρωταθλητών Chiefs. Ή αλλιώς τον απόλυτο των σπουδαίων του NFL. Από την άλλη, οι Kirk Cousins των Vikings και Marcus Mariota των Falcons έπονταν, μοιάζοντας περισσότερο με guest stars.

Η σύμπραξη των τριών για το NBA

Όπως έχει διαρρεύσει ήδη στις ΗΠΑ, κάτι ανάλογο και ισοδύναμο έχουν κατά νου να φτιάξουν από κοινού για το NBA ο Lebron James, ο Barak Obama και ο Payton Manning. Μέσω των εταιριών παραγωγής που τους ανήκουν φυσικά – τη SpringHill, την Higher Ground και την Omaha αντίστοιχα.
Ο τελευταίος, μια θρυλική μορφή του NFL ως δις πρωταθλητής και πέντε φορές πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς σε βάθος δεκαετίας, είναι παραγωγός και του Quarterback. Άρα η απαιτούμενη τεχνογνωσία και η βάση για τι ακριβώς απαιτείται υπάρχουν.

Πάνω σε αυτό το αθλητικό πρότζεκτ, εξελίσσοντας το μάλιστα, γίνεται όλη η κουβέντα με το Netflix, το δίκτυο που διαπραγματεύεται πρώτο ν' αγοράσει τα δικαιώματα προβολής του. Ποιοι θα επιλεγούν ως πρωταγωνιστές θα κουβαλά σίγουρα το δικό του παρασκήνιο, καθώς το casting θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Λέτε να δούμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μεταξύ αυτών;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline