Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:07:21

Εργα τέχνης του Τζεφ Κουνς καθ' οδόν για τη Σελήνη

Ο Αμερικανός δημιουργός, Τζεφ Κουνς, παρακολούθησε την εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA, του πυραύλου της Space X που μεταφέρει τα 125 μικροσκοπικά γλυπτά του.

Στο διάστημα με προορισμό τη Σελήνη οδεύουν έργα τέχνης του Αμερικανού Τζεφ Κουνς, που παρακολούθησε με συγκίνηση την εκτόξευση του πυραύλου της Space X, ο οποίος μεταφέρει 125 μικροσκοπικά γλυπτά του.

Η πρωτοβουλία, η οποία είναι γνωστή ως «The Moon Phases Project», με επίκεντρο μια συλλογή από NFTs, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι έργα τέχνης θα ταξίδευαν στο φεγγάρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ενώ τα NFTs θα ήταν διαθέσιμα μέσω του Pace Verso, της πλατφόρμας NFT της Pace Gallery.
Υστερα από αρκετές αλλαγές στον προγραμματισμό, τα γλυπτά του Κουνς εκτοξεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου, με καθυστέρηση» καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν ένα τεχνικό πρόβλημα στον πύραυλο, σύμφωνα με τους New York Times.

«Το σκάφος προσσελήνωσης θα μεταφέρει τα 125 μικροσκοπικά γλυπτά του Κουνς, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια φάση της Σελήνης και συνδέεται με ανθρώπους από διάφορους τομείς και χρονικές περιόδους που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του ανθρώπου στη Γη, όπως ο Μότσαρτ, ο Γαλιλαίος, η Κλεοπάτρα και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα γλυπτά βρίσκονται πάνω στον πύραυλο της Space X, σε ένα σκάφος προσσελήνωσης γνωστό ως Nova C (Οδυσσέας). Σε ανάρτησή του στο Χ, στις 13 Φεβρουαρίου, ο Κουνς έγραψε ότι νιώθει τιμή για το γεγονός πως ένα δικό του έργο τέχνης έλαβε άδεια να ταξιδέψει ως το διάστημα.
Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε εννέα ημέρες. «Μεγάλωσα ακούγοντας τον πρόεδρο Κένεντι να μιλάει για την αποστολή στο φεγγάρι», δήλωσε ο Κουνς στους New York Times πριν από την εκτόξευση του πυραύλου, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι της NASA, στη Φλόριντα.
«Εδωσε στην κοινωνία μας ένα όραμα και μια ώθηση ότι μπορούμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να πετύχουμε πράγματα», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline