Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024  16:22:15

Άλκης Δαυίδ: Ο κληρονόμος της Coca Cola θα πληρώσει αποζημίωση 900 εκατ. για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

«Αστρονομικό» ποσό επιδίκασε δικαστήριο του Λος Άντζελες στον κληρονόμο της Coca-Cola, Άλκη Δαυίδ, ως αποζημίωση σε μια πρώην υπάλληλό του που τον κατήγγειλε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

Το «αστρονομικό» ποσό των 900 εκατ. δολάρια επιδίκασε δικαστήριο του Λος Άντζελες να πληρώσει ο κληρονόμος της Coca-Cola, Άλκης Δαυίδ, ως αποζημίωση σε μια πρώην υπάλληλό του που τον κατήγγειλε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

O Δαυίδ φέρεται να τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης
Ειδικότερα, δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Άλκης Δαυίδ θα πρέπει να αποζημιώσει την υπάλληλο με 900 εκατ. δολάρια, αφού κρίθηκε ένοχος για παρενόχληση και βιασμό.
Το θύμα εργαζόταν ως μοντέλο για πολλές από τις εταιρείες του Δαυίδ, μεταξύ των οποίων και της Hologram USA.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Post, ο κ. Άλκης Δαυίδ αρχικά, το 2016, προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη τον απώθησε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η New York Post.

Η Jane Doe απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά μαζί του μέχρι το 2018, όταν την κάλεσε να επανέλθει ως πρέσβειρα της μάρκας στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης, Swiss-X. Αφού αποδέχτηκε τη δουλειά, ο Δαυίδ φέρεται να την προσκάλεσε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε δείγμα από αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν προϊόν CBD, αλλά το οποίο την έκανε να αισθάνεται «μεθυσμένη» και «αποπροσανατολισμένη».
Όπως αναφέρει η New York Post, στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα αναφέρθηκε ότι ο Δαυίδ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η γυναίκα, αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της και αναγκάζοντάς την να την αγγίξει σεξουαλικά.

Η κακοποίηση κλιμακώθηκε τον επόμενο χρόνο, όταν ο Δαυίδ φέρεται να τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, ενώ είχε μαζί του και ένα σκύλο ράτσας ντόμπερμαν, σύμφωνα με τους LA Times.
Αυτό το γραφείο ήταν «ανησυχητικά εχθρικό», είπαν οι δικηγόροι της Jane Doe, αναφορικά με ένα δωμάτιο που χαρακτηριζόταν ως «The Rape Room». Μάλιστα, ένα πόστερ με εικόνες πορνό και με την ένδειξη «HER-ASS» κοσμούσε την πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.
Το παρελθόν
Από το 2019 τρεις γυναίκες, υπάλληλοι των εταιρειών του, τον οδήγησαν στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες και δικαιώθηκαν. Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο Δαυίδ.
Η Loreen Reeves έγινε η τρίτη κατά σειρά γυναίκα που κατήγγειλε τον γόνο της επιχειρηματικής δυναστείας και η οποία δικαιώθηκε στο δικαστήριο, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Σεπτεμβρίου η μοναδική βίλα του Δαυίδ στις Σπέτσες.
Σύμφωνα πάντα με την New York Post, ο ίδιος έχει χάσει πολλές αγωγές σεξουαλικών παραβάσεων που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ενώ έχουν επιδικαστεί συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που έχουν ισχυριστεί ότι ο Δαυίδ είχε προσπαθήσει να τους εξαναγκάσει ή τους απέλυσε επειδή αρνήθηκαν να συνευρεθούν μαζί του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline