Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:33:35

Νέα ευρήματα φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, τα οποία φωτίζουν τον στρατηγικό χαρακτήρα της πόλης και τη σημασία της, σε μεγάλα γεγονότα της αρχαιότητας.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 εγκαινιάστηκαν οι ανανεωμένες αίθουσες στον τρίτο όροφο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού όπου μέσα από μια νέα οπτική και νέα κειμήλια ζωντανεύει ξανά η ελληνική ιστορία από την Επανάσταση του 1821 ως το Έπος του 1940-1941.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα βρίσκονταν διαχρονικά στην ίδια πλευρά της ιστορίας, καθώς υπερασπίζονταν τις κοινές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, σημείωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο μήνυμα που εξέδωσε για τη διακήρυξη της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Άγνωστη η τύχη της Κέιτ - Όλα τα σενάρια για το τι έχει συμβεί. Για την εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον, μίλησε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Κέιτ Μίντλετον μετά τον χαμό για την «πειραγμένη» φωτογραφία για τη γιορτή της Μητέρας.

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1980, όταν το νήμα της ζωής του αγαπημένου καλλιτέχνη κόπηκε από τις 5 σφαίρες ενός θαυμαστή του, του Μαρκ Τσάπμαν. Λίγο νωρίτερα ο Τζον Λένον είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο πάνω στο νέο του άλμπουμ.

Το Φεστιβάλ της 'Ανοιξης επιστρέφει τον Απρίλιο (8-20/4) στο Μέγαρο. Καινούργιους αλλά και καθιερωμένους κύκλους εκδηλώσεων, λαμπρούς σολίστ της νέας γενιάς, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, διεθνούς φήμης σύνολα και σχήματα μουσικής δωματίου, κορυφαίους μαέστρους παγκόσμιας ακτινοβολίας και διάσημες χορευτικές ομάδες συνδυάζει ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν 2023-2024.

Συζήτηση έχει ξεσπάσει για το αν οι στίχοι του φετινού ισραηλινού τραγουδιού μπορούν να θεωρηθούν πολιτικές δηλώσεις.

Ο Κάρολος είχε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο, τον οποίο επέλεξε ως νονό για τον γιο του Ουίλιαμ, τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας.

Σελίδα 1 από 117
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline