Κυριακή 12 Μαϊου 2024  20:59:04

Μετά τον σάλο «παγώνουν» τις υπόλοιπες μετατάξεις -Και της κόρης της Τασίας

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή λίγες μέρες πριν το κοινοβούλιο διαλυθεί, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» όλα τα ρουσφέτια που επρόκειτο να γίνουν από δω και πέρα και που θα έφταναν τις 32.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο όποιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το κλίμα που δημιουργείται κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να «παγώσουν» οι προγραμματισμένες μετατάξεις. Ανάμεσα στις μετατάξεις που παγώνουν και τελικώς δεν θα γίνουν είναι και εκείνη που αφορά την κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

Τι είπε ο Τσίπρας στον Βούτση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, αποφασίστηκε από κοινού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής.

Βούτσης: Ηταν σύννομες οι μετατάξεις, αλλά «παγώνουν»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline