Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  08:39:33

Δριμύ «κατηγορώ» από τους συγγενείς θυμάτων στο Μάτι – «Δίκη παρωδία» χθες για 20 λεπτά.

Για δίκη – παρωδία έκαναν λόγο και σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι οι οποίοι προσήλθαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου είχε διακοπεί η δίκη για να διεξαχθεί σε μια μεγαλύτερη αίθουσα.

Η διαδικασία σήμερα ήταν τυπική και σύντομη καθώς περιορίστηκε μόνο στις δηλώσεις υποστήριξης κατηγορίας των 50 πρώτων θυμάτων και συγγενών θυμάτων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων. Διάρκεσε μόλις 20λεπτά της ώρας.

Διέκοψε για την επόμενη Πέμπτη

Μετά τις νομιμοποιήσεις των συνηγόρων το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, όπου και μεταφέρθηκε τελικά μετά τις εικόνες της ντροπής που έλαβαν χώρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν και σήμερα πολλοί συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι για τις συνθήκες διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας, κάνοντας λόγο για δίκη παρωδία.

Νωρίτερα αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρεμβάσεων τιυ με σκοπό τη κάλυψη των Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline