Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  09:36:02

Τώρα θα τους .... ελέγξει

Συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Δημιουργείται το πρόβλημα, οξύνεται και μετά σκεπτόμαστε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Όπως από χθες με τους άπειρους η προκλητικά επιδειξίες βουλευτές μετά περιστρόφου. Με πρώτους εκείνους τη; «Χ. Α», στους οποίους έδωσαν πάλι- αλλά στα κρυφά- αστυνομικούς συνοδείας και προστασίας. Το παρ΄ ολίγον δυστύχημα, περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εκπυρσοκροτεί, φαίνεται πως ήταν μόνο η αφορμή για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να διατάξει να επανεξετασθούν όλες οι άδειες οπλοφορίας που έχουν δοθεί σε βουλευτές.

Απολύτως αξιόπιστες πηγές από την Κατεχάκη λένε πως ουσιαστικά «ξεκινάνε όλα από την αρχή», για αυτό το ζήτημα. Θα ελεγχθεί ξανά ποιοι φέρουν όπλα βάση της άδειας που έχουν, γιατί τα έχουν, ήτοι ποιον λόγο έχουν επικαλεστεί, εάν τηρούν τις προϋποθέσεις και κυρίως εάν όσοι κατέχουν οπλισμό γνωρίζουν την λειτουργία του.

Επί της ουσίας, μας είπαν οι ίδιες πηγές, μπαίνει επί τάπητος το ερώτημα, «εάν πρέπει κάποιοι να έχουν όπλο».
Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η αρμόδια επιτροπή η οποία και θα επανεξετάσει όλες τις άδειες και τα πρόσωπα - βουλευτές.
ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν έλεγχο στις άδειες οπλοφορίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας που έχουν δοθεί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος.

«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της».

Η εκπυρσοκρότηση [..] «αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε».

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ «με αφορμή και αυτό το περιστατικό» καλεί την Πολιτεία «να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline