Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  11:38:08

Ποιες δομικές αλλαγές συζητούνται για τα υπουργεία

Στην ανάγκη να υπάρξει μία άνετη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως χρειάζεται καθαρή εντολή από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Μία σειρά δημοσκοπήσεων δείχνουν πως ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή μπορεί να εκλεγούν από 157 έως 163 «γαλάζιοι» βουλευτές. Από εκεί και πέρα σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα και στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει από την Βουλή σε περίπτωση «γαλάζιας» αυτοδυναμίας να αφορά στην επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και την αναδιάταξη κάποιων υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού υπουργείου για ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, την ισότητα, τη δημογραφική πολιτική αλλά και τη στεγαστική πολιτική. Μεταξύ άλλων αυτό το υπουργείο θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση πολιτικών που βοηθούν τις μητέρες να συνδυάζουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή, μέτρα για την γεφύρωση της διαφοράς στις αμοιβές ανδρών και γυναικών αλλά και στεγαστικά προγράμματα (όπως το

«Σπίτι μου» που απευθύνεται σε νέους και θα διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων).
Υπό συζήτηση είναι αν θα δημιουργηθεί ένα υπερυπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρξουν αλλαγές, με διάσπαση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό που έχει κλειδώσει είναι πως ο αθλητισμός θα πάει στο υπουργείο Παιδείας (σε επίπεδο αναπληρωτή).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline