Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:40:27

Νέα στέψη για Κάρολο και Καμίλα – Τι είναι η «Τελετή της Αφοσίωσης» στη Σκωτία

Το βασιλικό ζεύγος συνέχισε μια παράδοση που ξεκίνησε στην ενθρόνηση της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μια ακόμα στέψη για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία, ακολουθώντας μια παράδοση που ξεκίνησε στην ενθρόνηση της βασίλισσας Ελισάβετ.
Η τελετή που είναι γνωστή ως «Τελετή Αφοσίωσης και Ευχαριστιών», πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά την ιστορική στέψη τους αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου.

Με τη στέψη αποδόθηκαν στο βασιλικό ζεύγος οι «Τιμές της Σκωτίας», ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα κοσμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί μέρος του σετ βασιλικών κοσμημάτων.

Σε αυτά περιλαμβάνεται το Στέμμα της Σκωτίας, που κατασκευάστηκε για τον Σκωτσέζο βασιλιά Ιάκωβο Ε΄ το 1540 και χρησιμοποιήθηκε για τη στέψη της Μαρίας Βασίλισσας της Σκωτίας το 1543, και το Σκήπτρο, που πιστεύεται ότι δόθηκε στον Ιάκωβο Δ΄ από τον Πάπα Αλέξανδρο ΣΤ΄ το 1494.

«Με το σύμβολο αυτού του στέμματος, υποσχόμαστε την αφοσίωσή μας, αναθέτοντάς σας να βασιλεύσετε ως βασιλιάς μας στην υπηρεσία όλου του λαού σας», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντάγκλας – Χάμιλτον, ο δούκας του Χάμιλτον και του Μπράντον και αρχαιότερος ευγενής της Σκωτίας, καθώς παρέδωσε στον Κάρολο το στέμμα πάνω σε ένα μαξιλάρι.
Πλήθος κόσμου, αλλά και αντιδράσεις

Στο Royal Mile του Εδιμβούργου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να επευφημήσει τη βασιλική οικογένεια που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας.
Επίσης, υπήρχε μια λαϊκή πομπή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 άτομα που εκπροσωπούσαν διάφορες πτυχές της σκωτσέζικης ζωής, καθώς και στρατιωτικές μπάντες.
Την ίδια ώρα, στο σημείο βρέθηκαν και δεκάδες αντιβασιλικοί, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά της βασιλείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline