Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:31:10

Τα πρώτα μηνύματα και οι αιχμές των δύο μονομάχων

Στις πρώτες του δηλώσεις γύρω στη μία τα ξημερώματα έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Εγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα.

Το έχει ανάγκη ο τόπος. Την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μού έλεγε να αντέξω τις επιθέσεις από όλα τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα έγινε "είσαι η ελπίδα μας". Ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι εγώ μόνος μου. Για να γίνει αυτή η ελπίδα πράξη, θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί επαρκώς την ιστορία του κόσμου. Πάμε για τη νίκη». Επίσης έκανε λόγο για απρόσμενα μεγάλη προσέλευση.

Η Έφη Αχτσιόγλου που θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή με τον Στ. Κασσελάκη για τη θέση του προέδρου του κόμματος δήλωσε μετά τα αποτελέσματα: «Η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει εάν τούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τούς δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και την κοινωνία». Με αυτόν τον τρόπο άφησε αιχμές και έδωσε και το στίγμα της έναντι του αντιπάλου της προτάσσοντας πως οι αγώνες θα πρέπει να δοθούν με πολιτικούς όρους, όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης, Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων.

«Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο" ανέφερε σε δηλώσεις του στην Κουμουνδούρου ο Νίκος Παππάς. Δήλωσε πως "η παράταξη βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία» και σημείωσε πως «είναι απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματός μας σε μία αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη». Πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, όπως παλιά, όπως και τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης, για να γίνει πιο δυνατή».

Την πρώτη του εμφάνιση σε κομματική διαδικασία μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία στις 29 Ιουνίου έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει τη σημασία της η δήλωση που έκανε αφού ψήφισε στο Πειραματικό Σχολείο της Πλάκας, αναφέροντας με νόημα πως «βιάστηκαν πολύ, όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline