Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:26:38

«Σφαγή» για την περιουσία του Τράγκα – Μηνύσεις, κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και αδήλωτα εκατομμύρια

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται η άγρια δικαστική διαμάχη, για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, κι ενώ ο γιος του, Γιάννης, έχει καταθέσει μήνυση για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά της χήρας, Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό.


Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τράγκας, έχουν δοθεί 320.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο για δαπάνες από έξοδα σε ακίνητα στο Μονακό όπου διαμένει μόνιμα η χήρα Τράγκα, για ακίνητα στην Αμερική, μέχρι χρήματα για πάρκινγκ στο Μονακό, συντήρηση της Bentley και της Rolls Royce που διαθέτει η Μαρία Καρρά, συντήρηση και χημικά πισίνας στην εξοχική κατοικία του Σεν Τροπέ, αλλά και την αμοιβή του Ελβετού δικηγόρου η οποία ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ και όπως αναφέρεται στο δικόγραφο ο συνεκτελεστής της διαθήκης από τη Γενεύη πλήρωσε τον εαυτό του.

Με τη μήνυσή του ο υιός Τράγκας ζητά από την Εισαγγελία να ελέγξει τη χήρα Τράγκα και τους δύο συνεκτελεστές της διαθήκης για κακουργηματική απιστία και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.
Ζητά ακόμη, να παυθεί από τα καθήκοντα του ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης, αλλά και να παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του, τα κλειδιά όλων των ακινήτων και των οχημάτων και να παράσχει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές του που αφορούν την περιουσία.

Τα αδήλωτα εκατομμύρια

Όπως μεταδίδεται, η επιμονή του Ελβετού, να πληρώνει ποσά που προσεγγίζουν πλέον τις 400.000 ευρώ χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή προκάλεσε την οργή του υιού Τράγκα.

Την ίδια ώρα η έρευνα από το 1ο ΕΛΚΕ Αττικής (Ελεγκτικό Κέντρο) για τα φορολογικά πεπραγμένα του αείμνηστου εκδότη, η οποία συνεχίζεται, οδήγησε στην αποκάλυψη των πρώτων αδήλωτων εισοδημάτων του δημοσιογράφου που αφορά τα φορολογικά έτη 2016 και 2017 και ανέρχεται σε 2.700.000 ευρώ. Όπως αναφέρει το protothema, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, από την έρευνα προέκυψαν πολλά μείζονος σημασίας στοιχεία, ενώ ενεπλάκησαν και αρχές χωρών του εξωτερικού από τις οποίες ζητήθηκε η συνδρομή τους.

Μάλιστα στο αίτημα των Ελληνικών ελεγκτικών αρχών ανταποκρίθηκαν ακόμη και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, που είναι ο παράδεισος των offshore εταιριών. Σύμφωνα δε με την ίδια πηγή, οι ελεγκτές κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο Γιώργος Τράγκας αλλά και η Μαρία Καρρά δεν ήταν κάτοικοι εξωτερικού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που αφορά τα έτη 2016-2017 με βάση τους λογαριασμούς του εκδότη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline