Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:22:37

Η Ασημακοπούλου περιορίζει τη διαρροή μόνο στον Θεοδωρόπουλο της Πειραιώς

Δεν πιστεύω να ξεχάσατε την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Διότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες και οι ενέργειες των θιγόμενων που συνεχίζουν ανά δεκάδες να καταθέτουν αγωγές εναντίον της ευρωβουλευτού και του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και προσφυγές στις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελλάδας, της ΕΕ και των χωρών διαμονής τους. Απόδημοι είχαν στείλει και επιστολές με τις όποιες ζητούσαν εξηγήσεις από την Ασημακοπούλου για τη χρήση των e-mail τους. Ελαβαν, λοιπόν, χθες με μέιλ την απάντησή της, στην οποία τα ρίχνει όλα στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, τον τέως γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της ΝΔ.

Η Ασημακοπούλου αναφέρει ότι η λίστα με τίτλο «Αρχείο Αποδήμων 2023» περιήλθε στα χέρια της στα τέλη του Ιανουαρίου του 2024, σε ψηφιακή μορφή από τον Θεοδωρόπουλο, με στοιχεία αποδήμων που είχαν συλλεχθεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και περιείχαν αριθμούς εκλογέων, ονόματα, πατρώνυμα, μητρώνυμα, e-mail και φυσικές διευθύνσεις. Ενα σωρό προσωπικά δεδομένα δηλαδή που μάζεψε και έστειλε με δική του πρωτοβουλία, λέει, ο τέως γραμματέας...

Xωρίς «συγγνώμη»
Οι θιγόμενοι πάντως, δεν ικανοποιήθηκαν. Ισα ίσα. Υποστηρίζουν ότι νομικά δεν δόθηκαν απαντήσεις που της ζητήθηκαν και τα επιχειρήματά της ήταν ανεπαρκή, ενώ στην απάντησή της, ενώ γράφει ότι «λυπάται» δεν περιέχει πουθενά τη λέξη «συγγνώμη». Την υπόθεση, από την πλευρά της Ασημακοπούλου, έχει αναλάβει πλέον συνήγορος ο καθηγητής Λεωνίδας Κανέλλος, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Τριπλή έρευνα
Την ίδια στιγμή τρέχουν παράλληλες έρευνες από τρεις μεριές. Από το υπουργείο Εσωτερικών (τουλάχιστον έτσι έχει εξαγγελθεί γιατί δεν έχουμε μάθει κάτι πιο συγκεκριμένο), από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η τελευταία, στην επίσκεψή της στο υπουργείο, είχε πραγματοποιήσει διοικητικό έλεγχο σε υπαλλήλους αλλά θα ακολουθήσει και τεχνικός έλεγχος σε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους κ.λπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline