Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  17:18:18

Πάσχα: μετακινήσεις με βενζίνη 2 ευρώ στις πόλεις, με 2,4 στα νησιά

Έως και 2,40 ευρώ το λίτρο στα νησιά – Ενδεικτικά κόστη για τους πιο «hot» πασχαλινούς προορισμούς.

Παραδοσιακά το ελληνικό Πάσχα είναι η αφορμή για έξοδο στη Περιφέρεια, όπου τα παραδοσιακά έθιμα έχουν την τιμητική τους. Το κόστος της μετακίνησης όμως στο χωριό με ΙΧ είναι πλέον υψηλό με την ανοδική τιμή των καυσίμων. Όσοι, λοιπόν, επιλέξουν να κάνουν Πάσχα εκτός πόλης θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά άγγιξε τα 2,039 ευρώ, κάνοντας ακριβούς ακόμα και τους κοντινούς προορισμούς.

Πέταξε στα 2,30 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Οι φόβοι για το Πάσχα

Ενδεικτικά κόστη για «hot» πασχαλινούς προορισμούς
Το κόστος για το ταξίδι με ΙΧ αυτοκίνητο στο Ναύπλιο, μια απόσταση 140 χιλιομέτρων από την Αθήνα, κοστίζει για μια οικογένεια 70 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Μια οικογένεια για να ταξιδέψει μέχρι το Αγρίνιο θα πρέπει πληρώσει 44 ευρώ μόνο για καύσιμα και 18,64 ευρώ για τα διόδια συνολικό κόστος 62,64. Με την επιστροφή μαζί το κόστος μετακίνησης ξεπερνά τα 180 ευρώ.
Από την Αθήνα στο Λεωνίδιο το κόστος είναι 44 ευρώ για βενζίνη και 7 ευρώ τα διόδια. Το ταξίδι μετ' επιστροφής κοστίζει επομένως περίπου 102 ευρώ.
Και για το ταξίδι στην Καλαμάτα όμως ο οδηγός θα πληρώσει συνολικά περισσότερα από 130 ευρώ σε καύσιμα και διόδια μαζί με την επιστροφή στην Αθήνα.
Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων στα νησιά

Η τιμή στα καύσιμα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους οδηγούς. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως θα αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται στα νησιά ή θα ταξιδεύουν το Πάσχα.
• Μήλος: 2,40 €/λίτρο,
• Πάτμος: 2,39 €/λίτρο,
• Αντίπαρος: 2,38 €/λίτρο,
• Σέριφος – Σίφνος: 2,35 €/λίτρο,
• Σαντορίνη – Πάρος: 2,32 €/λίτρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline