Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026  04:50:04

Τουρκικά ΜΜΕ: Η ισραηλινή «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα εγκατασταθεί στο Αιγαίο εναντίον της Τουρκίας

Ότι η ισραηλινή «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα εγκατασταθεί στο Αιγαίο εναντίον της Τουρκίας επισημαίνουν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζοντας μάλιστα πως η Ελλάδα ξεκινάει προγράμματα συμπαραγωγής και παραγωγής drone-καμικάζι. «Η Αθήνα για τα εξοπλιστικά προγράμμματα θα δαπανήσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk:

«O υπουργός Άμυνας της Ελλάδας υποστήριξε πως με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας την επόμενη δεκαετία θα δαπανηθούν σχεδόν 25 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ και θα ανοίξει μια νέα σελίδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση για κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ζητάει το ελάχιστο πρόγραμμα συμπαραγωγής να φτάνει τουλάχιστον το 25%. Ο Νίκος Δένδιας έδειξε ως πρόγραμμα την Ασπίδα του Αχιλλέα που είναι ισραηλινής κατασκευής και θα εγκατασταθεί στο Αιγαίο εναντίον της Τουρκίας.

Αυτό το σχέδιο - που θα έχει 5 επίπεδα και θα αρχίσει να λειτουργεί το επόμενο έτος - και το 25% αυτής της Ασπίδας σχεδιάζεται κατά 25% να είναι με εγχώρια παραγωγή. Μαζί με αυτό, η Αθήνα ακολουθεί και άλλα βήματα της Τουρκίας που πρωτοπορεί στην τεχνολογία drones. Ήδη η Ελλάδα ξεκίνησε να κάνει βήματα για την παραγωγή των drone-καμικάζι όπως και άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline