Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:26:47

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την χορήγηση του Market Pass

Σε 6-7 ημέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την χορήγηση του Market Pass, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και ο τρόπος υποβολής της αίτησης θα είναι ανάλογος με το Fuel Pass, ανακοίνωσε οι αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

«Εάν επιλέξουμε να πιστωθούν τα χρήματα σε λογαριασμό IBAN, θα έχουμε μία μείωση 20%, αλλά θα καταβληθούν τρεις μήνες μαζί, δηλαδή Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος σε μία καταβολή στις 3 Μαρτίου και αφορά το 85% των συμπολιτών μας. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε, να στηρίξουμε πραγματικά τα νοικοκυριά και το έχουμε πει ότι αυτό το 10% είναι καλύτερο από το 7% που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μείωση του ΦΠΑ» προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Οι πολίτες μπορούν άρα να επιλέξουν είτε να καταβληθούν τα χρήματα στο λογαριασμό IBAN, διαφορετικά στην άυλη κάρτα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν σε αγορές σε σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία, παντοπωλεία, κρεοπωλεία αλλά και σε λαϊκές αγορές που όπου οι έμποροι και οι παραγωγοί έχουν POS» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα τρέξει έξι μήνες.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 15% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το 15% είναι το τρίτο χαμηλότερο της Ευρώπης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline