Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:04:05

Η Tesla κήρυξε «πόλεμο τιμών» για να αυξήσει τη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Έλον Μάσκ ανακοίνωσε νέες μειώσεις τιμών θέλοντας να απευθυνθεί σε πιο ευρύ κοινό.

HTesla ανακοίνωσε νέα μείωση των τιμών των δύο πιο ακριβών ηλεκτρικών αυτοκίνητών της στις ΗΠΑ. Η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας, που έρχεται μετά τη μείωση των τιμών των νέων της αυτοκινήτων έως και 20%, εκλαμβάνεται από τους οικονομικούς αναλυτές ως κήρυξη «πολέμου τιμών» από την ηγέτιδα της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Είναι ενδεικτικό πως τη στρατηγική της Tesla ακολούθησε και η Ford. Ωστόσο η Tesla το τελευταίο διάστημα προσαρμόζει τις τιμές με ρυθμό και συχνότητα που υπερβαίνει τις αντίστοιχες κινήσεις των καθιερωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών σε έναν τομέα όπου η βασική τιμή ενός αυτοκινήτου εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή.

Στόχος του Έλoν Μάσκ, του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Tesla, είναι να καταστήσει τα οχήματα της εταιρείας του πιο προσιτά για μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, ενώ πρόσφατα ισχυρίστηκε πως οι μειώσεις τιμών έχουν ήδη τροφοδοτήσει τη ζήτηση.
Οι νέες μειώσεις τιμών που ανακοίνωσε ο Μάσκ αποτελούν την πέμπτη προσαρμογή της Tesla από την αρχή του έτους και κυμαίνονται από 4% στην έκδοση του Model S έως 9% στο πιο ακριβό Model X. Όμως τα εν λόγω μοντέλα παραμένουν απλησίαστα για το ευρύ κοινό στις περισσότερες αγορές, καθώς οι τιμές τους ανέρχονται, στις απλές εκδόσεις, σε 90.000 και 100.000 δολάρια αντίστοιχα.

Αναφορικά με τις τιμές στα πιο φτηνά αυτοκίνητά της, το Reuters παρέχει κάποια ενδεικτικά στοιχεία. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, στη Γαλλία, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ένα Model 3 στα 44.990 ευρώ και από εδώ και στο εξής, θα έχουν μία ακόμα έκπτωση της τάξης των 5.000 ευρώ λόγω επιδότησης.

«Η επιθυμία των ανθρώπων να αποκτήσουν ένα Tesla είναι εξαιρετικά υψηλή. Ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ικανότητά τους να πληρώνουν για ένα Tesla», υποστήριξε ο Μάσκ την περασμένη εβδομάδα στην ημέρα επενδυτών της Tesla.

Ειδικοί εκτιμούν πως οι μειώσεις τιμών όντως έχουν ανεβάσει τη ζήτηση κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο Μάσκ ισχυρίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να παραδώσει 2 εκατομμύρια οχήματα το 2023. Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Tesla – που κατασκευάζονται στην Κίνα – αυξήθηκαν κατά 18%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά πέντε μηνών που άγγιξαν τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο γνώρισαν αύξηση 12,6%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline