Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:34:17

Αντίθετες τοποθετήσεις στο ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ: «Πρέπει να αυξηθεί», είπε ο Παραστατίδης - Τον «άδειασε» ο Κωνσταντινόπουλος.

Συζητήσεις προκάλεσε μια ακόμη δήλωση στελέχους από το ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία και συγκεκριμένα για τον ΕΝΦΙΑ.

Μετά τον Παναγιώτη Δουδωνή και την Ελένη Χρονοπούλου, ο Στέφανος Παραστατίδης υπέπεσε σε αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος όταν ρωτήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN και ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί (οι φόροι) πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα» είπε και πρόσθεσε
«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι».
Πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες από τη Χίο ανέφερε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία, όπως για τους μερισματούχους είναι υπέρ της μεσαίας τάξης.

Κωνσταντινόπουλος: «Εμείς δεν λέμε κατάργηση, λέμε προοδευτική μείωση»
Λίγη ώρα αργότερα και πάλι στο OPEN, ήρθε ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για να διαψεύσει τον κ. Παραστατίδη. «Η άποψη του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρη στο θέμα του ΕΝΦΙΑ» είπε ο βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε «Εμείς δεν λέμε κατάργηση αλλά προοδευτική μείωση, όποιος δεν το κατάλαβε θα το καταλάβει».

«Άδειασμα» Παραστρατίδη από το ΠΑΣΟΚ
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο «άδειασε» τον κ. Παραστρατίδη:
«Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση.
Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.
Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline