Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:24:48

25η Μαρτίου: «Αλμυρές» οι φετινές τιμές στον μπακαλιάρο

Η τιμή αγοράς του μπακαλιάρου έχει αυξηθεί φέτος περίπου 15-20%. Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά.

Οι τιμές ωστόσο φέτος έχουν πάρει την ανιούσα και το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων είναι απλησίαστο για τους καταναλωτές.

«Στην αγορά κυκλοφορούν δύο ειδών μπακαλιάροι. Ο γνήσιος της Ισλανδίας και ο λινγκ της Νορβηγίας. Η διαφορά τους είναι αισθητή και στην όψη και στη γεύση και στην ποιότητα», τονίζει στο Live News o Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας πως «εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί ο καταναλωτής».

Όπως αναφέρει, η τιμή αγοράς του μπακαλιάρου έχει αυξηθεί φέτος περίπου 15-20%. «Προσπαθούμε να τον κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται, αλλά η τιμή του είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι», υπογραμμίζει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μπακαλιάρος Ισλανδίας πωλείται φέτος στα 17-18 ευρώ και πέρυσι ήταν στα 16-17 ευρώ. Το λινγκ πωλείται στα 10-12 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline