Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:33:37

Το επίδομα μητρότητας και η εξαήμερη εργασία

Για το επίδομα μητρότητας, την απασχόληση συνταξιούχων, αλλά και την εξαήμερη εργασία, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8.

Ο βασικός σκοπός της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εργασίας, είναι να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να κάνουν παιδιά να έχουν τον επιθυμητό αριθμό παιδιών συμφιλιώνοντας την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή. Σε αυτήν την κατεύθυνση δίνουμε το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες για εννέα μήνες στον κατώτατο μισθό, δηλαδή στα 830 ευρώ.

Στην προηγούμενη θητεία είχαμε επεκτείνει τη χρονική διάρκεια του επιδόματος για μισθωτές του ιδιωτικού τομέα από τους έξι μήνες στους εννέα μήνες. Επιπρόσθετα, λάβαμε μια σειρά μέτρων όπως το επίδομα γέννας, η αύξηση των θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, οι νταντάδες της γειτονιάς αλλά και η στεγαστική πολιτική που επαναφέραμε για να στηρίξουμε ιδίως τα νέα ζευγάρια.

Για την εξαήμερη εργασία
Υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Ο εργοδότης, σε επιχειρήσεις συνεχούς διαδικασίας μπορεί να ζητήσει από τον εργαζόμενό του να εργαστεί μια επιπλέον μέρα, αλλά η αμοιβή είναι 40% παραπάνω καθώς υπολογίζεται σαν υπερωρία. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες επιχειρήσεις οι οποίες είναι όχι συνεχούς διαδικασίας, αλλά μπορεί να έχουν κάποιες εξτρά ανάγκες σε μια συγκεκριμένη περίοδο, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Εργασίας δεν αφορά ξενοδοχεία και εστίαση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline